22 November 2012

2 Hospital Dalam 1 Hari | EXHAUSTED!



 Semalam memang hari yang sangat memenatkan!
PENAT!!!!!
Tapi malam tu (lepas balik)
Gagahkan diri jugak nak belek2 blog kesayangan, huhu!
RINDU!

Kul 9.30pagi AtokZN dah bertolak dari Teluk Intan
OTW tu, AtokZN sms bagitau nak singgah umah jap
Sebab nak amik kitorang pi sama2 lawat Aunty Wawa
MamaZN pun lepas dah dapat permission PapaZN, ok je la
Siap2 la segala macam barang2 ZakwanNayli yang nak dibawak

Lepas Zohor kami bertolak ke Pusat Perubatan Az-Zahrah, Bangi
Jenguk Aunty Wawa & Baby K ;)
Pastu dalam kul 3 lebih
AtokZN ajak pi ziarah Pak Long MamaZN kat Hospital Kajang pulak
Mula2 macam berat jugak nak pi
Tapi sebab memikirkan yang AtokZN kena pegi sorang2
MamaZN pun temankan la
Budak2 2 orang ni tetap ikut ke mana sahaja MamaZN pegi, hehe

Sampai Hospital Kajang
AtokZN pi melawat Pak Long
MamaZN plak tengok2kan ZakwanNayli
Naseb baek la ada taman kecik sebelah Wad 4 ni
Bawak la diorg jalan2 kat situ


Baby Nayli ni bila dapat lepas bebas, suka sangat la dia! :)


Jatuh - Bangun - Jatuh - Bangun :)


Dah gaya macam menari plak ni, hehe
Abang Zack tetap menjadi bodyguard setia ;)


Nampak sangat muka keletihan kan? Huhu! 


Ksian Baby Nayli...
Mana tak letih!
Tak tido siang pun
Biasanya kul 10.30 dia tido 
Pastu kul 3.30 @ 4 dia tido lagi skali
Tapi dah asek berjalan je, bila masa dia nak tido? Huhu!
Bila asek berjalan2 je camni
Menyusu pun Baby Nayli kurang
Dia suka minum air suam je

Zakwan pun sam
 Mata dah mengantuk sangat2 dah
Tapi ditahankan jugak
Aktif lagi main2 sana, main2 sini...
Nak dilarang, takde jalannya derr...!


Zakwan mula2 malu je ;)


Tapi bila MamaZN dah kasi green light
Baru la asek nak lompat2 je kejenya
Mula2 takut la tu kalu MamaZN marah dia lompat2
Saje MamaZN kasi peluang ;)


Bila AtokZN dah selesai ziarah Pak Long
Jam dah pukul 5 ptg
Naik je kereta, Baby Nayli menyusu kejap terus tertido
Tapi kejap je pun!
Sebab kami singgah tengok Aunty Wawa semula kat Bangi
Sampai la kul 9.30 malam dok dengan Aunty Wawa
Sebab kami tunggu PapaZN datang amik 

Yang Baby Nayli ni boleh tahan jugak dia kalu dah mengantuk
Ngaruk sana, ngaruk sini
Dibiarkan kat bawah dia takmo
Mula la buat aksi2 lembikkan badan
Asek la nak berdukung sesaje!
Lenguh muscle MamaZN ni wei!

 Itu la cerita utk semalam
Memang sangat2 penat
Penat menjaga / melayan kerenah anak2 dua org ni
Kalu PapaZN ada, at least kurang la sket penatnya
Tapi sebab PapaZN keje, malam la baru PapaZN datang amik
Tu yang MamaZN kena kerah jugak tenaga ni
Kasi larat sket melayan anak2 - sorang2
Dah la cuaca semalam agak terik jugak!

Memang sangat penat! Huhu!
Tapi bila dipikir2kan balik
Penat MamaZN ni takde la sehebat penat AtokZN!
Uwaaaa..! Insaf!

AtokZN  mesti lagi penat kan?
Pagi nya, drive dari Teluk Intan - BSP
Pastu lepas Zohor, drive dari BSP - Bangi
Petang sket sambung drive lagi dari Bangi - Kajang
Patah balik Kajang - Bangi
Pastu malam baru dapat rehat kat umah Aunty Wawa @ Putrajaya
Esoknya (hari ini) dah terpaksa balik Teluk Intan semula
Sebab ada kerja yang perlu diselesaikan
AtokZN LAAAAAAGI PENAT, kan?

Alhamdulillah, AtokZN masih kuat kudratnya
Moga2 terus diberi kesihatan yang berterusan hendak-Nya
In shaa Allah!


p/s:
Entry merungut ke ni? Adeyh! =/




11 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

bukan merungut...luahan perasaan...ihikss

ieyda berkata...

suka tgk pict yang last tu, nmpk lagi bambam nayli dari belakang...@ sebab CD dia besar....hihihihii

ALoNa CintamaniszLite berkata...

dpt bayangkan situasi jatuh bangun jatuh bangun dlm proses naylie baru dpt kaki ni, hehe...kiut aje. Mesti kekadang langkah tu tak lurus, hehe..

Apakata snap video seminit dua situasi tu, nad?? hehe..

mummy_ayu berkata...

siannya..memang penat...suka tgk pic dua beradik nie..tomei...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Bagus la jgk nayli suka minum air suam,
anak2 k.eija jenis x suka minum air suam..mmg sgt2 kurang minum air masak..

biasalah tu Nad bila penat tu termerungut gak sikit..hehe

nadia berkata...

kenapa nayli ni comeyyyyyyyyyyyyyy angattttttttttttttttt! :)

eima berkata...

yeay nayli mkain terer .. bila la dak alisha tu nk ade keyakinan diri ni ... berjalan dah terer tp tak mo berusaha...nk kena beli tikar buluh cam fahim jugak ke br nk bgn berjalan sendrik

JaSSNaNi berkata...

hahaha.. dik.. akak baca komen ko pun nk gelak.. mmg kelakar skali akak baca balik resepi tu.. tapi saja je.. kasi kelainan.. ingat lagi.. dulu masa akak kecik2 la.. mak soh gi kedai.. beli bahan wat biskut raya.. kat umah tak de scale tu.. so gi kedai cina.. soh dia timbang kan siap2.. bape ratus gm itu, bape ratus gm ini.. hmmm ikut resepi katakan.. hahahahaha..

Falsya berkata...

baby nayli punye baju cantik laaaa...wahhh, dh pandai dh jalan skit2..chaiyokkkkk2..

zh-ena berkata...

cantik gambar kat batang kayu tu

Lily@MamaZaraZareef berkata...

comey sgt gaya nayli berjalan..memang geram tgk bdk2 kecik br berjalan mcm ni..rindu plak momen time anak2 kecik dulu..hehehe..nway, jalan baik2 ye nayli. kang jatuh lebam plak kaki n lutut tu..:-P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...