06 November 2012

10 Bulan 10 Hari | Baby Nayli Dah Mula Melangkah!

 Sambil nak menunggu citer MaharKu UntukMu Ahad aritu
Lakonan Adi Putra & Nabila Huda tu
Saje2 la layan si Baby Nayli ni
Suka sangat nak bertatih2 sekarang ni
Pastu sengih, gelak2 pakej dgn jerit2 skali
Waktu tido pun dah bertukar dah skrg minah ni! ;)

Time nak bertatih2 tu
Saje la MamaZN lepaskan tangan
Dalam 10saat Baby Nayli bleh berdiri tanpa dipegang
Tiba2.....




Dia dah mula nak melangkah!!
Terkejut kami!
Mula2 selangkah jek, pastu jatuh

Pastu dia bangun lagi nak berdiri
Bila lepaskan tangan, dia rileks kejap
Pastu dapat lagi 3 langkah!

Nak lagi!
Dia nak didirikan, pastu MamaZN tolong lagi
Kali ni dapat pulak 5 langkah!!!
Ya Allah! Teruja sangat2!
Sebab dalam usia 10 bulan 10 hari
Baby Nayli dah mula 'dapat kaki'

Beza dengan Zakwan dulu
Umo 10 bulan Zakwan baru berdiri
Berjalan pulak masa umo 1 tahun 2 bulan
Tu yang MamaZN terkejut + excited sangat tu! ;D




1st thing yang terlintas di fikiran MamaZN
Masa tengok Baby Nayli dah pandai jalan tu
Adalah >>>>> nak pi beli kasut baru Baby Nayli, hahahaah! =D

Nampaknya,
MamaZN dah kena bersedia dari segi fizikal dan mental lebih awal ni
Owh, cepatnya masa berlalu!
Nayli, Nayli...


Kawan2 pulak...
Pada umo berapa tahun anak kawan2 mula berjalan?


10 comments:

Aisyah Husaini berkata...

anak kite 11 bulan pompuan jugak : ) kate orang baby pompuan ni cepat cket perkembangannya than baby lelaki MamaZn..wahhhh tahniah buat baby nayli lepas ni mesti lagi aktif dia belajar macam2 benda he he

eima berkata...

alisha dah mula bertatih tp belum betui nye lagi .... tp nayli mmg advanced la ....tahniah nayli

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

cepat nayli dapat kaki...tahniah sayang....

Salina@IbuAqil berkata...

Alahaiiiii syg Nayli dah besar..
Cpt je masa berlalu yer Nad.. ;)

mummy_ayu berkata...

wah..congrats nayli!! cepat tu dpt kaki..see..mama dah excited nak belikan kasut...

Ya ALya berkata...

10 bulan gak yg ank ke2...yg sulung setahun baru reti

ch@ berkata...

Tahniah nayli.bestla leh main kjr2 dgn abgZack.cutenya dgn kaki dia yg gebu gebu tu.

Imaan09 berkata...

10bulan!! yeayy.. tahniah baby nayli..mintak kasut mahal2 kt mama ye..kihkih

mamalieyna berkata...

yeaa nnti success la sepenuhnya ni.. hakeem pun 3,4 langkah, skrg mls plak dia nak praktis.. masa arif dl, setahun sebulan seminggu baru success sepenuhnya.. ^_^

kemma berkata...

ank akk yg sulung si kakak jln umo 10 bulan...hero2 sume setahun..rsenya ameer nnt pon ameer setahun br boleh jln gamaknya..skrg ni dia dah berdiri dan langkah setapak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...