16 Oktober 2012

Nak, JANGAN GIGIT MAK... Mak Gerun!


Aritu baru jek citer Baby Nayli dah ada 1 gigi
2 minggu kemudian...
Dia dah ada 3 gigi!
2 atas dan 1 bawah
O.M.J!
(Oh! Mak Jemah!)

Ye betul...!
Saat2 yang ditakuti sudah pun tiba
Sangat gerun sekarang ni
Bila sampai masa utk menyusukan
MamaZN akan lebih berhati2 dan berdoa
Moga2 TAK KENA GIGIT dengan Baby Nayli, huhu!



Bajet comel la tu sampai kerut2 hidung! ;)
Gigit baru tau! Hehe



Ku sangka panas hingga ke petang... (cewah!)
Walau kita berhati2 cemana sekali pun
Mesti ada 1 masa yang kite ter alpa seketika
Ye...
MamaZN la yang alpa itu
Dan ganjarannya
Dapat la gigitan 'manja' dari Baby Nayli
Bukan sekali tapi dah berkali2, uwaaa...!!
SAKIT!


Wah, wah! Muka puas hati nampak sbb dpt gigit! =p


Itu baru gigit
Belum lagi dia gigit pakej sekali dengan die TARIK!
Gilerrrrrrrr sakitnya!
Nak marah, apa yang dia tau?


Lepas ni gigit pelan2 ye sayanggg..... ;)


Naseb baek la anak sendri, haha!
Kalu anak orang lain, dah lama ku balas gigitan 'manja' iteww
Keh!keh!keh!



10 comments:

lieyalatif berkata...

olololo comelll buat muke notty camtu heheeheh..menyeringai tunjuk gigi hah heheeheh...

betul tu nad, lieya pun bile dayyan dah tumbuh gigi mmg seriau...tapi seb baik die tak gigit sangat2.....kalo tak mau tepekik telolong maknye ni hahahaahh

Sue-Rya Qistina berkata...

mase bambam baru tumbuh gigi dulu pun sama gak MamaZN. sakit yg amat. tapi nak marahkan, anak sendiri. hehehehe

eima berkata...

heeeee seram tu ....
alisha yg tak menetek tu pun die dok geget botol susu die ... di tarik2 ..klu nenen mama ....eeeeiiiii seriau ...


nayli jgn la test gigi kat nenen mama .... kang dah sakit cam ne kamu nk minum ???

ieyda berkata...

Leesya lak penah gigit 2-3kali, pastu dia tgk mama dia nangis terus xgigit, just gigit2 manja je...
comelnya nayli sengih mcmtu..

mamafarah4 berkata...

ye..saat itulah yg paling digeruni...kalo time dia nak gigit bukan dia kisah..sedap2 gigit pastu tarik..hahaha...nasib tomei...

mummy_ayu berkata...

ha ha ha..dah biasa dah kena tu..memang sakit & pedih tambah2 bab tarik tu..eiii...ngilu jab..

syawalsimpsons berkata...

daha lama betoi tak rasa camtu kan..tungu la pulok izz beso cam nayli kan..

Ya ALya berkata...

mmg betul....gerun kan...samala marissa gigit dan tark pastu lepas...adoi...sakitnyer tuhan je yg tahu.....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

dia gatai gusi ler tu, hehe. 'mende' tu liat2...syok sgt ler nk geget, haahaha..

kemma berkata...

haha comeiii...sme cam ameer..cuma ameer lom ada gg..tapi still sakit gila sbb gusi dia keras...klo dia wat camtu n xmo lepaskn..akk penyetkn idung dia ngn breast..kang dia lepas sbb xle nak napas..tp idakle lelama sian..haha..comeiikn bila ank bf pastu kita tgk perangai diaorg..ameer minat gila susu menonggeng..kekadang siap pnjt tido atas mama dia lg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...