03 Oktober 2012

Makan Besar!

 Semalam MamaZN dah citer pasal pegi pasar kan?
Kat entry ni:
Meh nak citer apa yang MamaZN masak weekend baru ni
Beli kat pasar tani tu la
^____~


MamaZN teringin makan ikan bawal 
So, beli la 1 ekor
PapaZN teringin nak makan ketam
Dari dulu lagi kot mencari yang berkenan tapi tak jumpa
Kali ni PapaZN beli...
Tak tahan dah dok ngidam je, hehehe
Pastu sayur plak
Rase cam dah lama giler kot tak makan pucuk paku
Beli la jugak...

Jadiknya, 
Menu kami late lunch Ahad baru-baru ni adalah:

Ikan bawal sweet sour
Ketam masak lemak cili api
Pucuk paku goreng belacan
Tak lupa jugak 'sayur Papa' - kata Zakwan
Iaitu, petai! Hehe




Alhamdulillah
Kenyang sampai ke malam :)

Nak makan besar camni sekali sekala bleh la :)
Kalu selalu.....
Kena pikir banyak kali kot =p


6 comments:

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah sedapnyerrr...wani klu nk mkn ketam tunggu blk umah MIL la kt sana blh mkn free hehehe

Zura@Iwan berkata...

wahhh...bestnye tgk menu Nad tu...

dh la minat ketam..huhu..nk kena msk ketam gk nie...hikss

Falsya berkata...

sedapnyeee petaii...sib baik xleh mkn ketam, kalau idak dh serbu umah bwk pinggan kosong dh..hehe

kemma berkata...

xtahan tgk lemak ketam..huhu..tp malas nak mkn sbb lambat..hehe

Imaan09 berkata...

tetiba ku laparr..haha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

wah menyelerakan menu2 nya, masak sendiri pulak tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...