10 Oktober 2012

Langkawi | Zakwan Berani Naik CABLE CAR!

Ni kejutan utk Zakwan gak ni, hehe
Zakwan taktau yang kitorang nak bawak die pegi naik cable car
1st time utk Zakwan
2nd time utk PapaZN
4th time utk MamaZN ;)

Disebabkan aritu adalah hari Sabtu
Kami cadang nak pi pagi2
Sebab mesti ramai orang punye nak terjah sana
Rombongan budak2 skolah, rombongan mak pak budak2 lagi
Weekend la kata kan...

Dah lepas posing2 kat Teluk Marina tu
Kitorang trus kan perjalanan ke tmpt cable car
Tepi2 jalan banyak la nampak beruk, hehehehe
Almaklum, kiri kanan hutan
:)

Dah sampai tu, cepat2 beratur pi beli tiket
Orang tetap ramai
Tapi belum RAMAI betul2 lagi, hehe


Tiket cable car
(Kene tunjuk MyKad & MyKid dulu ye)
 Dewasa - RM15
Kanak2 - RM10
(lagi murah dari masuk Underwater World!)


Mula2 tengok cam mendung jek
Tapi Alhamdulillah, sampai turn kitorang mendung dah berarak 
 Ecececece..! =p

1 gondola bleh muat 6 dewasa
Kitorg 1 famili, pastu kene share dgn 1 famili lagi (1anak)
Masing2 muka kemut sbb takut haha!
Tapi sume2 pun cover sbb takmo tunjuk, hehehe
Terutama nya tu la... PapaZN tu, kehkehkeh =p


Zakwan dok ngan PapaZN :)


MamaZN ngan anak dara ;)


Satu jek gambar kami berempat kat sini ;)


Nampak sebahagian Pulau Langkawi
 




Masa kat atas tu
Angin kuat! Bleh nampak kabus tu lalu depan kite
Pastu matahari pun baru start nak naik
Panas pun cam tak panas jek la
Sejukk je
Baby Nayli pun rilek je kat atas tu
Lagi die suke sejuk2 camtu ada la, hehe

Lepas dah naik kereta Spiderman
(Zakwan panggil cable car - kereta Spiderman)
Kitorang jalan2 kat Oriental Village ni
Tapi tak jalan keseluruhan
Sebabnya panas terik!
Jalan kat jambatan gantung pastu pusing balik naik jambatan merah
Pastu terus balik, hehehe






Banyak aktiviti boleh dibuat kat Oriental Village ni
Ada flying fox, ada naik kuda, ada amik gambo ngan ular
Tmpt jual2 pun banyak jugak
Tapi harga tau2 je la kan
Tempat ramai pelancong datang ni ;)

Pastu kalu kluar ke parking, ada Ducktour jugak!
Cam yang ada kat Melaka tu
(Ducktour ni yang kenderaan darat yang boleh masuk dalam air jugak tu)
Tapi kitorang tak naik pun, huhu!
Mahal la...
Lenkali la cuba Ducktour plak, hehe


Masuk dalam kereta je
Budak2 dah stat meragam
Lapar dan ngantuk!
Bukak ekon, kete jalan, dua2 pakat tido!
Haha!


16 comments:

Lily@MamaZaraZareef berkata...

teringat plak kenangan dolu2..first time bwk zara pi langkawi pon umur 9 bulan..sama mcm bby nayli..1st time die naik flight jugak mase tuh..n first time naik cable car la kirenye..sume pon die tak takut.good girl sama cam nayli gak.hehehe..utk zareef..tkde can bwk lagi..patutnye next yr ada beli tiket flight..tp tak tau leh pi ke tak sbb plan keluarga dh berubah kan..huhuhu

ieyda berkata...

ieyda penah naik cable ni, gayat smpai kecut perut...xleh nk tgk bwh...duk diam je lam tu.

Nana berkata...

seram rasa naik cable car
rasanya klw g langkawi xnaik dah ko ckp la skali rasa hahhaa

syawalsimpsons berkata...

mmm..lamanyer sue tak G sini..last sue G time syawal 9bulan..last 12/2010/...bila la nak G lagi bercuti2 ni..mmmm

Ismi Iman berkata...

muke rileks nayli

ALoNa CintamaniszLite berkata...

nampak naylie ok jer dlm gambar. Tak tau ler dia pikir apa tu, kan?? hehe...

Akak baru 2x aje naik cable car langkawi ni, hehe. Gi lain x lepas tu tak naik dh. Nad sampai 4x dh?? wuiyoo...cayalah!!!

Kedai2 kat oriental village tu ok jgk barangan dia. Kalo t-shirt chop langkawi dia lawa2, kaler mcm2 dan harga pun mcm kat area kuah gak. Dh tgk kat area kuah, chenang & lain2 tempat...kat situ pilihan dia best sket. Tp akak tak pegi laa semua kedai kat oriental village tu...cuma ada satu kedai kat ngan pokok tempat nk bergambar ngan ular tu, hehe. mgkn ada yg mahal jgk.

**dh lama tak gi langkawi..paling kerap gi 2008 (trip kompeni), 2009 (ngan family akak) dan 2010 (ngan famili suami akak). Lepas2 tu sampai skang tak gi dh..hehe..Tak penah boring gi langkawi wlpn dh penah gi 7-8x. Tiap tahun ada jer perubahan dia, kan Nad??
Tgk aje lah kat oriental village tu...aktiviti dia pun byk betul. Kalo betul2 layan semua tu...mau 2-3 jam kat situ aje, hehe..

suhaina laui. berkata...

SERONOKNYA...BABY NAYLI COMEY SOKMO ;)

♥ Wina ♥ berkata...

teringin nak naik langkawi cable car ni!

dulu pegi belum ade ni..

Falsya berkata...

wahhhhh..bestney naik cable car tuh..nape zakwan wat mcm ala2 spider punye gaya tuh..hahaha

Nigina berkata...

huhuhuhu gina ni jenis gayat ... huhuhuhuhu tak tahulah kalau gina naik... confirm mengeletar badan

mamalieyna berkata...

menariknya pemandangan... tp gaya plak naik kabel car tu..hee~

amiey lee berkata...

huhu teringat masa kitorang naik...tapi tak pegi pu kat jambatan atas gunung tu... jauh nk jalan ngan nak bawa baby lagi..kita plak preggi...huhu tapi langkawi memang panas terik sbb dkt ngan laut kan nad

Myra Jay berkata...

Teringin nak naik cable car, tp seyes myra ni takut GAYAT :)

Naik cable kat Bukit merah tu pun dah ketaq lutut :D

Zura@Iwan berkata...

naik cable car ritu...mmg rasa gayat sket...huhu....tp bleh lg la..best

nayli x gayat noh dier...relax aje....

Imaan09 berkata...

memang bes laa langkawi kan, dah sedia menda2 utk kita melawat kt ctu..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Zakwan posing gaya spiderman ke tu..
beshnya bila tgk cable car ni..teringin nak g langkawi bawa family sbb last pergi masa kami honeymoon..Zaquan n Ziqry x merasa lagi naik cable car langkawi ni..hope ada rezeki nak bercuti kesini suatu hari nnti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...