09 Oktober 2012

Langkawi | Tengok Penguin @ UNDERWATER WORLD

Lepas pegi beli Minyak Gamat Nusantara tu
Kami balik bilik kejap
Bagi Baby Nayli rest, hehehe
Lepas Asar, kami keluar semula
Sebab nak bawak Zakwan & Baby Nayli pi tgk penguin! ;)

Disebabkan lokasinya berada di Pantai Chenang
Jadiknya, petang tu kami abeskan masa di Underwater World


Amik gambo kenang-kenangan ;)


Macam2 jenis hidupan laut ada
Kata pun underwater kan?
Hehe...
Yang kecik yang beso, yang sangat beso pun ada! ;)

Tapi ada jugak bahagian utk burung2
Tapi tak banyak
Ada flamingo, black swan, burung kakak tua, etc
Tempat ni bahagian kecik je
Yang lain2 sume hidupan air





Ni la binatang yang Zakwan nakkkkkk sangat tengok! ;)
Penguin Madagascar, katanya ;)




PapaZN yang nak amik gambar kat sini, layannnnn ;)


Ni ikan bibir Angelina Jolie, heheehe...


Ni plak ikan rambut singa ;) 
Betul, tak tipu!


Ni plak ikan cantek berbibir merah delima, hehe
Siap pakai lipstik lagi tu ;)
Eye shadow biru tak tahan =p


Ni plak tema raya tahun ni 
Polka dot & stripes! Haha! =p


Baby Nayli dah berkenan kat Nemo a.k.a clown fish ;)


Ni apa?
Pandai...... Ni obor2 ;)


Ni pulak details utk Underwater World
Underwater world ni beroperasi setiap hari
Hari2 biasa : waktunya dari jam 10 pagi - 6ptg
Weekend & cuti sekolah : waktunya dari 9.30 pagi - 6.30ptg

Harga tiket pulak
Pada mereka2 yang ada MyKad & MyKid
Dewasa : RM28
Kanak2 (3thn-12thn) : RM18
Total utk famili kecik kami : RM74
(agak mahal jugak la bagi kami) 
 
 
 

16 comments:

Zura@Iwan berkata...

penah masuk dh sini...masa tu irfan blm wujud lg...huhu..

insyaAllah bleh bw irfan plak lps ni..hehe

JaSSNaNi berkata...

best nye dapat tengok fish... ok ler tu.. rm74 sefamily.. kalau kat akuaria pun lebih tinggi kan.. tapi tak de pinguin kan.. hehehe.. sonok dapat tengok peguin ye..

MRS. K berkata...

hadif dah 3 kali pegi langkawi tapi tak penah bawak pi sini.. sebab mak ayah die dah masuk masa honeymoon dulu.. hahaha.. so anak tak payah masuk kekeke

eima berkata...

aku pun tak penah masuk lagi ...lalala

syawalsimpsons berkata...

mmg mahal...tp kalo dulu macam2 ado..sekarang dah tak banyak dah..

Falsya berkata...

Harga gitu kalau masuk 4 org okayh lagi..cer kalau 10 org..pengsannnn..hehe

amiey lee berkata...

huhu mcm besttt aja... nak kna g gak nnti...tak prnah masuk sini.

kayyana berkata...

yana pernah masuk sini kak nad... mmg comel comel penguin tuh... ikan besar besar dok lalu atas kepala je kan.. mmg seronok bwk budak budak.. nak nak budak budak yg dah pandai kenal binatang nih.. mmg comel btul dieorang punye aksi.. hehehe

mama tisya berkata...

mmg mhl...aquaria lg cun...tp kalo p langkawi kena la merasa gk kn

**ayat kreatif kt mr hot tu ada la akak ltk kt blog..tk prasan ek..sila bc btul2:-p

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam Nadia..K.atie lom pernah sampai lg kat Langkawi...tingin la jgk!Aritu xjadi..InsyaAllah,1 hari sampai la nanti :D

P/S:Hb k.atie suh tanyakn no tepon & alamat ayah nadia kat TI tu.Nanti msjkn kat FB k.atie ya(kak yang)

Nana berkata...

xpenah g sini klw g langkawi
sebab rasa mcm sama ngan aquaria je
Haha bkira nye pasal kan...skip g tmpt lain

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

k.eija g masa honeymoon dulu..
itulah kan tiket masuknya mahal..

Gieyana berkata...

pernah masuk sini..p ngan zura..ekekeke..
Gomen servant leh dpt rega lg murah..:-)

mamalieyna berkata...

bestnyer....teruja..ntah bila turn k.eina plak nak sampai, padahal orang kedah jer...ekeke..

sure anak2 teruja tu..
hermm harga agak mahal jugak kan...

Anje a.k.a Mummy_Balqis berkata...

sporting betul papaZn bergambo,

Imaan09 berkata...

yupp mahal.. adoii Nad, budak tembam tu, xbawakkan stroller ke?? tumbuh muscle laa kamu nad

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...