09 Oktober 2012

Langkawi | Pengalaman Manis, Pahit & MENCEMASKAN!

Alhamdulillah
Walaupun ada macam2 scene manis, pahit & mencemaskan berlaku
Kami dapat jugak mengharunginya bersama2
Bak kata orang, think positive je ;)
Yang penting ingat niat asal
Nak gembirakan Zakwan & nak hepi2 bersama keluarga tersayang :)

Gi Langkawi ni kami dah plan sejak bulan Februari aritu
Masa AirAsia ada buat promo RM1
Ingat lagi, pagi2 buta bangun dok ngadap laptop
Walaupun time tu tengah berpantang (lepas bersalinkan Baby Nayli)
Hehehe...

Hajat dihati nak bawak Zakwan & Baby Nayli naik kapal terbang
Pastu sekali kan la dengan hadiah birthday Zakwan
Tu sbb pilih tarikh 5 Oktober hingga 7 Oktober 2012
Alhamdulillah berjaya jugak ;)
Untung bebudak sekarang
Hadiah besday dapat naik kapal terbang! =p

Pastu sejak tu memang MamaZN asyik dok survey2 je la
Naseb baik la ada kawan2 yg selalu review time pegi Cuti2 Malaysia
Dapat gak la sedikit sebanyak info yang boleh dirujuk ;)
Thanks to Mrs K
Sebab MamaZN amik no hp sewa keta murah dari dia ;)


1st time naik kapal terbang kami-kami je
Time gi KK dulu skali dgn AtokZN, NenekZN & Aunty Wawa


Pengalaman manis, cam biasa la...
Dapat jalankan semua aktiviti bersama2 dalam keadaan yang hepi :)
Walaupun banyak kali jugak plan bertukar ganti, haha!
Kelakar! =p 
Bab budak2 meragam tu biasa la...
Alah bisa tegal biasa kata orang, haha!
Layan kan aje :)
 (sedap kan hati, huhu!)
Tapi bab Baby Nayli meragam sangat2 dalam flight mmg takleh tahan!
Memang kena banyak kesabarannnnnn!!!!!


Sebelum gerak, Zakwan nak duduk kat tingkap ;)


Penerbangan kami amik masa dalam sejam
Tu pun jenuh jawab soalan Zakwan
Bila nak mendarat? Bila nak mendarat?


Tak lama lepas tu terus nak duduk sebelah PapaZN ;)


Yeay, dah sampai! :)


Curik2 amik gambar haha!


Yang pahitnya pulak
Emmmm...
Pasal penginapan, hehehe
Nak kata tersalah booked, tak jugak sbb rase dah betul dah
Bace review mereka2 yang dah stay situ 
Ada la 3-4 orang kata OK
Tengok kat official website nya pun bukan main gempak!
Tapi tu la...
Indah khabar dari rupa, huhu!
Time mula2 sampai bilik pun dah rase nyesal
Tapi bak kata PapaZN, 
Takpela... dah booked dah pun. Pikir positif je...
Jangan rosakkan mood ;)



Comey jek Zakwan tarik beg ;)


Dan yang mencemaskan!
Ahahahah!
Adoi, bleh plak gelakkan kat diri sendrik kan, heheheh

 Kejadian berlaku time nak balik - kat airport
MamaZN takmo la citer details
Masih terbayang2 lagi ni peristiwa itu, huhu!
Tapi sebenarnya memang boleh gugur jantung guwe!
Tobat takmo buat camni lagi!!!

MamaZN tengok PapaZN pun cam dah cuak sikit
Tapi PapaZN pandai cover
Bila dalam flight balik KL aritu, MamaZN tanya la...
PapaZN cakap dia dah pikir macam2 kemungkinan dah time tu
Takut apa2 terjadik
Rupanya dia pun cam MamaZN jugak la 
Cuma PapaZN tak tunjuk, huhu!

Memang memberi pengajaran kat kitorang
Sangat2 memberi pengajaran :)


Alhamdulillah, selamat sampai LCCT!


Errr....
Nak review ke kami stay kat mana?
Nak citer ke pengalaman kami?
Patut ke idak?
Takut kena saman ni! Haha! =p
Kalu kena saman, sape nak tolong? Hehehe...

18 comments:

♥ Wina ♥ berkata...

alaaa citelah..nak tau gak!

sharing is caring hihihiii

Anje a.k.a Mummy_Balqis berkata...

Pm kat kita kalo nak citer, nak tau jugak hotel mana tu, takut kot2 kita nak pi sana terkena plak hotel yang sama...bestnya pi Langkawi

syawalsimpsons berkata...

apo yg mencemaskan, pahit manisnyer..terasa macam nak tau je..mak tang kat sini pulok yang mendebarkan

amiey lee berkata...

alaaaa ceritaaa la.... syokkk dgr cerita kawan2

mama_umar_maryam berkata...

review nad!!!!! tmpt zety tu ke???

ieyda berkata...

mcm nk dgr semua pengalaman nad.....
tp tkut lak ada org tersalah fhm kan...
citelah nad....
blh jd iktibar pd ieyda, sbb bln 2 thn dpn nk p langkawi jgk nie...

Zura@Iwan berkata...

mcm2 pgalaman kan...tmbh2 anak2 pestima nek flight...

bb nayli meragam knp nad? tingin nk bw irfan nek flight gak nieh...hikss

usihh..apa yg cemas tu Nad...mcm nk taw jek..hikss

review la lg psl g lgkawi ni..hehe

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures berkata...

ala..apa ni...
kalau taknak cter, jangan la tulis..

terus tak paham, terus tertanya-tanya..

mamaZN niiiiiiiiii :((((

odah berkata...

Salam
ala citerla citer nak tau gak ... cite abis2 pun xpa bkn pa nak amik pglaman hehe

Karisma Izzah berkata...

klu banyak sangat mende yang tak best kat tempat stay tu takyah la cite...

klu kena saman nnt kena tanggung sendiri...better don't...

Falsya berkata...

Xsabau nak tunggu cite mencemaskan tuh..suke bg joyah tertanye2..wahahahhaha

@e_da berkata...

nad citerla... akak pun aritu g indah khabar dr rupa.. tgk tenet punya la ok.. sampai sana mcm hampeh sket.. huhuhu sabau je la

eima berkata...

pelik la blog ko ni ..mana ruang nuffnang tu ...komen aku pun dah takde..aku nk tau cite nye

kayyana berkata...

alaa..citerlah.. org dah eksaited bc sampai abes nak tau semua cerita tuh.. nak nak citer ms nak blek tuh.. cis.. hehehe

mama tisya berkata...

cemas tul entry nad...citer je..biar hotel tu amik inisiatif skit...tkkn die nk saman plak kalo btul tk ok kn

kemma berkata...

xcited plak rse nk dgr cite..hehe

Imaan09 berkata...

ok..! baru nak mula baca entry berjemaah Langkawi.. huhuu..mesti terjawab di entry seterunya kan?haha

Tanpa Nama berkata...

Yes.. citer-citer.. Hotel mana tu?Biar jd iktibar kat kamiorg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...