09 Oktober 2012

Langkawi | MINYAK GAMAT NUSANTARA

 Day 1


Lepas dah check-in
PapaZN ajak pi cari makan utk lunch
PapaZN ajak pi area Kuah sana nun!
Punya la mencari, tapi tak jumpa mana berkenan, haha!
Last2 makan la kat 1 kedai ni
Kat sebelah kedai duty free ;)
Kasik alas perut je pun...

Dah lepas tu, kami patah balik ke Pantai Chenang
Dalam on the way tu, MamaZN ajak singgah kat kedai minyak gamat ni
 Datang Langkawi ni tak sah kalu tak pi beli minyak gamat kan?
Hehehehe...
Sama la kalu tak pi Makam Mahsuri, tak sah!
(tapi kami pun tak pegi, hehe... alasan - budak2 tido =p)

Nama kedai ni Minyak Gamat Nusantara
 Lokasinya kat area Ulu Melaka
Dari Kuah ke Chenang, mesti lalu kedai ni
Sebab dia tepi jalan jek pun
Nampak botol minyak besar ni, ha, dia la tu! ;)

Tujuan saje nak nengok2 je pun
Pastu bawak la balik ole2 minyak gamat ni sket, hehe


Guna 10 tahun pun tak abes ni, haha! =p


Ni la kedainya
Besar! Ramai plak tu orang yang datang sini


Macam2 jenis minyak angin ada ;)
Minyak angin, minyak gamat, jenis sapu, jenis sabun, macam2 la!


MamaZN borong 12 botol ni jek, hehehe
Guna 1 botol, lagi 11 botol kasik orang, hahahaha!!!
12 botol = RM10


Banyak jugak barang pameran yang dipamerkan
Semua2 pun bahan2 yang dijadikan ubat-ubatan
Contoh cam ibu gamat ni
Ada lagi mcm nenas kayu, kacip fatimah & tongkat ali






8 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Nad, akak kalo gi langkawi...nk makan tengahari gi kat plaza langkawi tu tengah2 pekan kuah. Ada food court kat tingkat 3 atas plaza tu...kena naik lif kalo malas naik tangga, hehe..Sedap2 jgk lauk-pauknya... Kat nusantara gamat ni...punnn akak mmg akan singgah sebab nk beli krim rambut gamat plus kelapa dara dorang. Selalunya akan beli lebih dari 10 tiub, hehe. Nak wat stok..

**td taruk komen kat ruangan nuff conversation tu.
**kkdg kat blog ni ada ruang komen biasa dan kkdg bila ruang komen biasa takde tp keluar yg nuff punya ruang komen pulak. Nad boleh baca ke 2-2 ruang komen tu??

amiey lee berkata...

nad tau tak..minyak gamat yg emy beli masa g langkawi akhir tahun 2010 pun masih ada lagi..hehhehehe

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

woo... best woo gi langkawi..
manyak borong tak?

kak lely rasa cam nak repeat lg la..
tp makesure kena bw ramai awok2 tlg angkut pinggan mangkuk.. heheh
ritu pegi ngan opis, kursus 3 in 1..

Falsya berkata...

Kite dh lama dh xgie langkawi..hurmmm, bile la dpt gie sana..

Zura@Iwan berkata...

lgkawi ni kalau x beli gamat, mmg x sah la kan..hikss..

akak dl pegi lgkawi..sempt gk masuk mahsuri..hiks

eima berkata...

aku pun tak penah singgah ...lalalala

syawalsimpsons berkata...

MIL sue kalo mak sue balik langkawi, mesti order minyak gamat

Imaan09 berkata...

laa..napa x beli y besaww tu..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...