11 Oktober 2012

Langkawi | LAKSA POWER Pantai Airport

Lepas dah penat2 shopping
Kitoran gbalik bilik kejap
Kasik rest2 sket, heheheh
Memang rest sket je pun
Sebabnya pas Asar kitorang kluar balik p cari makan, haha! ;)

Kalu dok Langkawi ni
Tah berapa kali la asek lalu jalan yang sama
Pi mai, pi mai, tang tu jugak, hehe
Jadiknya selalu la lalu kat pantai sebelah airport ni
Nampak la ada satu stall yang sangat la ramai orang setiap masa

MamaZN ni apa lagi la kan
Bila tengok orang ramai, dalam hati kata mesti la tempat ni best
Ajak la PapaZN singgah petang tu
Nak try Laksa Power ni
Power ke tak power, heheeheh




Dia jual dari lori kecik ni aje
Orang punya la ramai beratur!
Makan dulu bayar kemudian ;)
Laksa plak dah siap sedia, tinggal amik dan makan ;)




Ni la rupa laksa nya
Power tak power?
Bagi MamaZN boleh masuk kategori sedap gak la
Power sangat tu idak, hehe
Kuahnya pekat, sedap berlemak krim, hehe
Tak pasal2 langgar pantang kan? Hehe
MamaZN makan kuah jek, mi nya tak makan ;)




Airnya pulak kami order cendol pulut
Mak aih...!!!
Ni betul2 power!
Sedap giler kot!!!!!
Cendolnya macam dibuat sendrik sbb kaler hijaunya lain macam
Pastu cendolnya tebal
Tapi kalu la pakai ais kisar lagi power kot!
Ni pakai ais ketul, tak berapa ummpphh! la




Laksa & cendol pulut tu untuk PapaZN
MamaZN, Zakwan & Baby Nayli tukang teman jek, hehe


Makan petang sambil ditemani suasana tenang di tepian pantai
Nyaman...


Time kitorang nak balik, makin ramai yang datang


Lokasinya senang jek, betul2 kat selekoh area pantai sebelah airport
Ada signboard, senang cari ;)

12 comments:

Nigina berkata...

terliur la tgk laksa ni... nak g carilah sekarang gak hehhehehe

ieyda berkata...

terliur tgk cendol tu...sedap sgt ke?

syawalsimpsons berkata...

sue kalo balik langkawi pon slaloo singgah sini dolu...akob kan hantu laksa...bukan main lg, klo blk langkawi, mesti mau singgah...dier kasi sebat 2,3 mangkuk, sue main kejar2 ngan syawal kat tepi pantai, dah abis, baru panggil..kakakka

amiey lee berkata...

dulu masa sebelum flight balik..emy singggah sini juga..best gak huhu layann laksa tepi laut :p

MRS. K berkata...

hohoho.. tak penah pon singgah makan kat sini.. asal nak pegi je hujan. pastu kadang tutup huhuh

eima berkata...

sblm ni tak de signboard ...harus terjah ni...aku tak penah pun benti ......gila arrr nampak plak CKT tu kompom enpanjang nak ...lalalala nk mkn laksa tu kecur tau

Sue-Rya Qistina berkata...

mmg ngam ho gabungan laksa dan cendol kan. i like!
nnt try la Jitra Mai cendol dan laksa.
sedap giler!

Fieza79 berkata...

wowoo tergoda tgk cendol tu..peminat tegar cndol..asal tgk papan tanda tulis cendol pn dh terliur..hehee

Zura@Iwan berkata...

tliur haizz tgk laksa tu Nad...feveret laksa nieh..hehe

Nana berkata...

owh tau tempat ni
aritu nak makan sini
tapi kedai lom buka
last2 makan kt pekan kuah
tp klw kt langkawi
makan la laksa celah mana pon
seme sedap

Imaan09 berkata...

ooo.. klu g langkawi nek flight, buleh laa singgah sini kan

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Aduihai terliur pulak tgk gambar laksa n cendol kat sini..

Laksa Power langkawi mmg sedap pun :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...