09 Oktober 2012

Langkawi | JJCM @ RESTORAN HAJI RAMLI

Lepas kitorang gi Underwater World
Time utk Jalan-Jalan Cari Makan! ;)
Kebetulan plak time tu dah pukul 6.30 ptg
Jadiknya bermula la wasap2 ngan member yang asal dari Langkawi
Tanya tempat seafood yang sedap kat Langkawi
Ada la beberapa nama yang kawan tu bagi
Salah satu nya adalah Restoran Haji Ramli

Dan-dan trus google pasal restoran ni
Tempatnya kat area Pantai Chenang jugak
Memang canteeeekkk la kan? Hehe (sbb dekat)
 Masa google tu, tgk la sekali beberapa review dari bloggers
Ada yang kata sedap, ada yang kata tak sedap
Ikut tekak memasing la...

Memandangkan anak2 pun mula la meragam
Sebab diorg tak cukup rehat seharian tu
Kami pun dinner la kat Restoran Haji Ramli ni

 


Alahai, tak banyak pilihan seafood la... ;(
Tapi PapaZN pilih2 la jugak
Kali ni takde ikan
Amik sotong, udang ngan ketam




Masing2 punya air
Milo ais utk Zakwan, Ais limau MamaZN punya, Air tembikai PapaZN punya
Tapi at last, Zakwan amik MamaZN punya air
Hmmmm
 
 
Ketam masak cili


Udang masak butter


Sotong goreng tepung


Selain tu, kitorang order jugak tomyam ayam dengan kangkung belacan


Bape RM$$$ ni? Cuba teka ;)

Komen MamaZN :

- Kedai
Besar, selesa, lokasi pun senang nak cari

 - Waiter
SOMBONG nye!!! Senyum idak
Sepatah tanya, sepatah jawab, tanya soalan panjang2 pun sepatah gak jawabnya
Belum abes order, dah sebuk nak amik buku menu tu balik
Grrrr!!!

- Makanan
So-so ;(
Tak berapa nak masuk tekak
Seafood tak fresh
Kesian PapaZN kena abeskan ketam bercili tu
Tomyam ayam cam pelik sket
Yang betul2 bleh masuk dengan tekak ni 
Nasi putih, kangkung belacan ngan sotong goreng tepung
Hhuhuhu...!
Ksian... Tapi takpela, janji kenyang untuk malam tu ;)

- Harga
Rasa2 berapa RM sume2 tu?
Nasi putih - 2
Tomyam ayam - 1org makan
 Kangkung belacan - 1org makan
Sotong goreng tepung - 3ekor 
Udang masak butter - 5ekor
Ketam bercili - 2ekor
Air limau ais, milo ais, air tembikai

Sume2 ni RM74
Mahal ke murah?
Hmmm ntah, hehehe...
MamaZN rase cam mahal
Sebab restoran kat area Pantai Chenang kot
Area situ kan ramai foreigner ;)



p/s:
Jumpa pemain bola sepak negara
Akmal Rizal dgn famili dia ;)


15 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

akmal rizal orang penang ja...hehehe...

eh mahal jugak la tuu kutt...

syawalsimpsons berkata...

mmg mahai/....sue tak tau area kedai makan murah....yg tau ka kuah banyak la...kikikiki....

mama tisya berkata...

ada tgk kedai ni time p langkawi dlu tp tk singgah cz mcm tkde ati nk singgah..hehehe

Nana berkata...

ada kedai area waterworld situ mmg cekik darah lg mahai dr kl

Sue-Rya Qistina berkata...

hmmm..pegi langkawi dulu2 x pernah pulak makan kt restoran ni. biasalh tu dear klau g tmpt org. mmg kdg2 tekak kita x kena, x bole nak terima. saya pun cerewet gak bab2 makan ni. huhuhu

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Makan malam kat nk masakan panas yg sedap kat area pekan kuah. kat area medan selera dekat ngan Hotel Bella Vista tu...cari nama gerai EE Western Food tp bkn laa jual western aje..yg lain2 pun ada cuma ikan bakar, seafood fresh2 takde ler kot. Kat situ mmg sedap. Western food pun sedap. Roti canai pun ada jgk walaupun gerai orang melayu tp beraneka dia jual, best. Tp skang tak tau laa ada lg ke idak, hee. Ni citer 2010 ari tu, ngee...

**ketam tu nmpk mcm sedap jer bila dh dimasak...tp baca citer nad..mcm tak sedap aje??

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

dh agak dah mesti mahal,
kalau nak mkn seafood area langkawi mmg mahal la nad biasalah tempat pelancong kan..

Mamamya berkata...

akak kan nad klu byr mahal tp sedap n b'baloi.. akak x kisah tapiiiiiiiiiii... klu mcm yg nad komen ttg restoran ni..adussss,mmg grrrr la kan.. tp nak buat mcmana kan...kira rezeki dia org lah tu... len kali tok sah pi lagi... :)

Waney Zainuddin berkata...

eh.. kiter pun gi mkn kedai ni masa tahun 2008. ada lagi rupanya. tak ingat dah mknn dia sedap ke tak (^_^)

mamalieyna berkata...

mahai la kot... dah la tak sedap ye..huu~

eima berkata...

akmal rizal tu penang ke ...bkn jitra ke kak CM ??? rasa nye sekampung sekelas sesekolah ngan sepupu ai ... hmmmm hehehe mayb ic die penang tp sekolah kat jitra kot....


Cek nape mkn area situ ... mmg mahai la ... kitorg klu nk mkn seafood slalu belah kg nelayan sana .....

Zura@Iwan berkata...

hmmmm...mahal la gak yer....

dh la x brp nk sdp..then layanan pon kureng...huhu..

x per la kan...pgalaman gk nie....

ieyda berkata...

mhlnya...nnti xnklah mkn kt sni klu pegi sna....

Anje a.k.a Mummy_Balqis berkata...

mahal kalo sedap tak pe mmg puas hati, tapi kalo mahal tak sedap...hu hu hu mula la dalam hati berkata2...kita tak pernha pi Lnagkawi, tengok nad pi teringin pplak nak pi, tapi cuti dah tak berapa nak ada

Imaan09 berkata...

mmm..mahal..! tp xpe laa.. boleh share pengalaman..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...