11 Oktober 2012

Langkawi | FM Murah @ DATARAN LANG =p


Lepas pekena Laksa Power
Kitorang terjah pekan Kuah lagi, hehe
Ulang alik dekat bape kali dah!
Sebelum tu dah pegi shopping2 cekelat kat pekan Kuah jugak
Hmmmm ;)

Kali ni kitorang nak pegi Dataran Lang
Ada burung helang beso kat situ
Nak posing2 amik gambar
Tanda dah sampai Langkawi, hahaaha!
Gedix! =p

Burung helang tu kan memandang ke laut
Bila kita menuju ke arah dataran tu maknanya kita akan nampak belakang burung tu
Mula2 Zakwan tak cam ape kebenda nya tu
Zakwan tanya
Arnab ke tu, Mama?
Sebab sayapnya nampak macam telinga arnab ;)


Cubaan utk menenggek kan burung helang di atas lengan =p
Zakwan tengok dgn pandangan yg pelik, hehe


Baby Nayli pun nak jugeeeekk =p


Zakwantaknak bergambar sbb dia dah teruja! 
Asek nak tengok burung helang jek!


Tengok! Dia lari pi kat Papa!


Dah lepas puas bergambar, kitorang pun patah balik
Masa ni MamaZN bermonolog seorang diri
Alamak, cemane ni, FM tak beli lagi! Buat giveaway tapi hadiah tak beli
Mana la nak cari FM murah2 ni..?
Dalam hati MamaZN berkata2...

Nak dijadikan cerita...
Memang sepanjang kami pi melawat2 tu
Tak jumpa lagi FM yang murah!
Paling murah pun 3 ketul = RM10
Ada jual kat kedai2 @ Telaga Air Hangat tu
Tapi MamaZN masih berharap yang akan ada lagi murah
Tapi nan ado lagi, huhu!

Kat Dataran Lang tu saje2 la pi usha kedai2 yang ada
Ada la 3-4buah kedai jek
Ada 1 kedai jual FM
Pikir punya pikir, beli je la kat sini
Mana nak cari dah pasni (esoknya dah nak balik)

Sangat2 la bernasib baik
Sebab kat kedai tu ada jual FM
1 ketul = RM1
Apalagas!!! MamaZN beli la 10 ketul!
Heheheehe :)

Baru la rasa tenang nak balik KL, kikikiki =p

Dah lepas beli FM
Kitorang pi makan2 utk dinner pulak
Kitorang pilih food court area Dataran Lang tu je
Dulu (4 tahun lepas) makan kat sini tak syok!
Air tasik kering, busuk & banyak buat renovation kat area situ
Kali ni pegi, sangat la happening!!!
Banyak pilihan makanan
Suasana cantik dengan lampu kaler2
Dan paling penting, harga tak menshekikk! =p








Balik tu jenuh packing2 barang, hehe
Sebab esoknya kan dah nak balik
Nak sumbat cekelat2 lagi
Nak sumbat baju2 kotor lagi
Yang lain sedap tido, maknye la bersengkang mata
Hehehhee
Takpe, takpe ;)



14 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

setuju...fm kat dataran lang tu mmg murah dari tempat2 singgah yg lain, hehe.. design dia pun cantik2. keychain dia pun lawa2 jgk..

**naylie tu dh lapar sgt la tu dok geget menu gerai, hehe..

**bab packing2 barang ni mmg selalunya ibu2 laa yg buat, hoho. sama jer ngan akak nk jenjalan ke mana pun waima balik kampung, ish..ish..

ieyda berkata...

sedeynya.,...ieyda xdpt FM tu....

MrS. F!zA berkata...

kitorg ada gak gmbr brung ats lengan ni 4thn yg dlu..hihihi

eima berkata...

aku pun tak penah mkn kat kedai area situ ...asek mkn gulai kat rumah je ..lalalala


geram je aku tgk nayli tu ..pesal bolat sgt ek ... peha berketui2 cam iris CM tu ...eeeeeeiiiiiiii

Karisma Izzah berkata...

cantik lighting kat statue Helang tu... menambah seri gamabr percutian korang...

Murahnya FM...Rm1 je sketul? tak nah jumpa lagi kat mane2...

syawalsimpsons berkata...

takpe..janji semua happy kan walaupun maknyer kena bersengkang mata kemas baju

Nana berkata...

wah murah la tu seketol singgit
bese kat kuah 3 rm10

Zura@Iwan berkata...

betui..FM kena cari yg murah2..naseb baik jumpa noh...

#sllnya gitu la kan..ibu la yg mgemas brg...tp akak alhamdulillah la...abg still tlg2 gak...anak tido, dia sm2 tlg kemas...

mama_umar_maryam berkata...

lawo gmbr depan helang nih,kitorg aritu tahape2 gmbr jdnye,haha

amiey lee berkata...

wahhhh baca nad punya story rasa nak pegi lagi...huhu...tau tak masa emy bergambar kt burung tu...emy snap gmbar hubby n sarah punyala cantik..gmbar penuh..bila hubby snap aduhhh sakit je jiwa langsung hilang kepala helang...huhu

eB berkata...

seketul RM1?
mmg wajib brg tuh :)

Waney Zainuddin berkata...

comel je baby Nayli.. buat burung helang tenggek kat tgn dier :)

Imaan09 berkata...

wahh.. seronok zakwan tgk burung helang besar ye..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Cantik dah helang nya ada kaler..
rasanye dulu2 g satu kaler jerk..

murahnya FM tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...