02 Oktober 2012

Korang Suka Pergi PASAR?

 MamaZN suka..!!
Hahaha!
Bila pegi pasar ni bleh tgk ikan2 sayur2
Sume segar2
Nak pilih pun seronok je, hehehhe

Ahad aritu PapaZN ajak pi pasar tani Putra Heights
Dulu tau gak kewujudan pasar tani ni
Tapi lepas tu bleh plak masing2 lupa
Sanggup lagi PapaZN ajak pi pasar basah kat Banting & Taman Equine
Huhu!
Takpe, pasni kite gi sini je ^_^

Bile pegi pasar ni...
Mak aih!!
Seronok! Pilih punya pilih punya pilih...
Sampai tak sedar bape $$$ dah abes, haha!
Sabo je la...
Sebab sume2 pun segar bugar, bila dah camtu main cekau je mana yg berkenan
Heheheeh
Tapi bak kata PapaZN
Takpela, benda nak makan, takkan nak catu2 plak...
Huhu, dah dia kata gitu (dia bayar), ikut kan aje la ;) 






Cumanya ada jugak la yang tak best gi pasar ni, heheh
[1]
Kalu gi Tesco ke, Giant ke, Carrefour ke
Setiap ikan ada namanya
Tapi kalu kat pasar nan ado, haha!
Malu jek tanya kat makcik tu
Makcik, ni ikan apa ye..? 
Tu ikan tenggiri... 
Ikan tenggiri pun tak kenal, hahah! =p

[2]
Tak sedar duit berkurang
Ye la, itu segar itu nak
Ini segar jugak, ini pun nak
Senang2 amik dua2
Last2, mmg mahal la jadiknya kan?
Hehehehe
Tapi bukan selalu, takpe kot... ;)




9 comments:

Aisy Nasiha berkata...

saya selalu pergi pasar ni..hari ahad... yg pasar malam ari rabu dan jumaat pun selalu pergi..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Akak ni malas tul nk gi pasar tp kena gi jgk laa cari bahan2 nk masak, ye dak..hehe.
Beli stok utk masak 2 hari...dh abes..gi lagi..beli utk 2 hari lagi..nk ikutkan bkn jaoh pun ngan umah. naik moto tak pakai helmet pun takpe, heheh..

mamaRIFQY berkata...

na mmg suke gak g pasar! mmg xsedo duit habis

lieyalatif berkata...

Suke gakkkk tapi lately ni masak....tp weekend ni kene pi pasar sbb mak metua nak dtg hahahaha..lieya selalu gi kat pasar borong selangor tu...murah2 woooo hehehehe tp lieya x tera pilih ikan..en laki yg teraa hihihih

mamalieyna berkata...

kalau pasar camni, k.eina slly jugak g, area tmpt kerja ni ha.. balik ambk anak singgah jap.. mmg segar bugar kan.. tp time nak membeli, sure tanya dulu sekilo brapa..hee~ dh biasa berbudget2x..lauk pauk pun nak berbudget..ngee~

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Kami jarang sgt ke pasar, selalu beli brg dapur dkt pasaraya jerk tp kadang2 tu beli gak dkt pasar tani sbb pasar tani depan opis k.eija jerk mmg suka terjah setiap hr selasa n jumaat.

Zura@Iwan berkata...

alamak...akak jarang g pasar...biasa la keja kan..kalau weekend jarang ada umah..kalau x blk kg...gi jenjalan ..hikss..

#sll beli brg bsh kt bwh umah jek...

Aisyah Husaini berkata...

saya suka sangant mamazn..sonok tapi tak bule bawak anak nak berlari saje. best tgok bahan2 mentah fresh2 geram tengoknye.

Imaan09 berkata...

adoi..nak tergelak bab nama ikan tu.. tp saya pun belum khatam nama ikan2 ni.. tambah klu kuar y pelik2 tu..ehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...