04 Oktober 2012

Kesian, Belajar Berjalan Macam Tu...

 Aritu MamaZN ada la tunjuk kat PapaZN
Permainan walk and ride brand Playskool & Fisher Price
Sesaje la sembang2 ngan PapaZN
Kate nak beli utk Baby Nayli
Memandangkan Baby Nayli dah mula nak bertatih
Tapi reaksi PapaZN - hmmm
Hmmm aje? Huhu!! :(

Esoknya baru la MamaZN tau kenapa PapaZN jawab - hmmm je
Rupa2nya PapaZN ada idea lain
Daripada mengeluarkan duit nak beli mainan tu
PapaZN guna je dengan apa yang ada kat umah ni
Janji Baby Nayli boleh bertatih jugak
Cemane?


Macam ni...
Nampak tak yang pelik pada Baby Nayli?
Hahahahhaah!!!!! =D



Bertatih2 belakang walker
Actually walker ni memang agak berat jugak la
Takde la macam walker yang banyak roda tu
Yang laju je kalu bergerak
Pastu walker ni ada button utk stop kan roda daripada bergerak
Takde la risau sangat 
  Setakat ni Alhamdulillah
Baby Nayli boleh la bertatih2 sambil menolak walker ni
Dia pun suka je bila dapat berjalan

Patut la PapaZN macam tak setuju je bila MamaZN kata nak beli mainan tu
Baru la MamaZN faham... ;)

Nampak Zakwan lagi tu..?


Nampak kan dalam dua2 gambar tu Zakwan ada je kat sebelah Baby Nayli
Tau tak kenapa Zakwan ada dalam gambar2 tu?

Yang pertama,
Sebab dia jeles bila mak pak nye hanya melayan Baby Nayli

Yang kedua,












































Sebab dia pun nak merasa jadik budak kecik!!!
Hahahahah!
Lawak betul Zakwan ni!


Time Baby Nayli tak naik walker ni takde pulak dia sebuk2 camni
Bila Baby Nayli ada kat walker, dia pun sebuk nak jugak!
Zakwan, Zakwan...


Yeay, esok nak pi jalan!
Ada giveaway jugak utk kawan2... Tungguuuuuu! ;)



5 comments:

Zura@Iwan berkata...

hehehe..akak pon x beli yg walk n ride tu...mls la...

at last mcm nayli la...irfan guna walker ni..duk tolak2 walker tu..haha..

Nadiah Sidek berkata...

jimat dan kreatif ;)

mamalieyna berkata...

k.eina mula rasa nk bli jgk, tp bila fikir lebih2 sket mcm rugi jer, guna je apa yg ada..jimat..duit boleh guna utk perkara lain..hehe~

comel jer, nayli stoking nak tercabut..he~

SaRaa berkata...

haha..sama la mcm anak2 saya punya perangai! :)

Imaan09 berkata...

sama ngan ruhil.. berebut ngan nouri nk masuk walker..kaki dah panjang sgt kot..!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...