12 Oktober 2012

Kereta Sewa Murah @ Langkawi

1st of all
MamaZN nak wish TQ kat IbuHadif aka Mrs.K
Sebab share kan pasal sewa kereta kat Langkawi

MamaZN pun amik / sewa kereta dengan orang yang sama ;)
Alhamdulillah
Servis sangat memuaskan
Prosedur pun senang, kereta pun selesa dan kemas dan bersih :)
Sampaikan Zakwan cakap kat PapaZN
Papa, Papa buang la kereta kita... Kita bawak balik kereta ni, kereta ni best!
Banyaaaaak chantek budak ni, haha!


Kitorang sewa kereta Wira sedan
RM50 utk 1 hari
2 hari = RM100


Ada orang cakap
Bila dah sampai Langkawi tu sewa la kereta yang jarang2 naik
Sebab kat Langkawi kan ada banyak kereta2 mewah
Almaklum orang2 sana kan beli kereta murah ;)
Tapi tu orang tu yang cakap
Orang tu pikir sekali tak
Kalu nak naik kereta mewah, mesti la sewa pun mahal
Tak kuasa makcik nak sewa kereta mahal2
;)





Hujung bulan November ni (bulan depan)
Kakak ipar MamaZN plak pi Langkawi
MamaZN la yang ditugaskan utk menguruskan booking2 flight, kereta sewa & hotel

Flight dah lepas dah ;)
RM500 pegi dan balik utk 7 orang

Kereta sewa pulak kena la amik MPV kan?
MamaZN rasa cam nak sewa dgn orang yang sama je ;)
Senang sikit nak berurusan

Owh ye!
Ini no contact pemilik kereta sewa tu
Encik Zaini (bukan PapaZN ye, hehe) : 012-527 5019

17 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Dan semestinya...tuan dia tak berkira sgt kalo kita terlebih masa dari yg diberi. Lagi satu..masa kita amek kete tu jgn ler dorang bg ketika petrol dh tunjuk bawah E bar....paling tidak pun biarlah lepas dari E bar tu. Kat Langkawi tu kkdg jem jgk sementara nk nyampai ke stesen petrol berdekatan, huhu..buat risauuu aje.

kemma berkata...

kna simpan ni..manatau nak pg sng nk cr kete sewa..

Diari Liza berkata...

Dah lama tak pergi Langkawi.. kalau pergi boleh sewa keta dengan Encik Zaini, tq MamaZN for the info :)

Zura@Iwan berkata...

ala... xyah nk keta mewah2 lah...asalkan ada transport udah..hehe

Sue-Rya Qistina berkata...

bagus la kalau mcmtu. murah pun murah. kita pun puas hati kan. hehehe

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

murah n puas hati kn kalo mcm tuh

Anje a.k.a Mummy_Balqis berkata...

wah leh la kita pi langkawi amik sewa kete kat org ni jugak, murah betul dari pangkor, sbb pangkor pun RM80

MRS. K berkata...

^_____^

Diksu berkata...

murah dan puas hati..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

boleh la simpan no. ni, sebelum2 ni kalau pergi dgn kawan, kawan k.eija yg uruskan.., masa g honeymoon dulu redah jerk..,

Asben k.eija la tu style kalau g langkawi mmg akan sewa kereta yg dia x penah naik..hehee, masa honeymoon dulu naik Mitsubithci Lancer..

Atia Adina berkata...

saya nak pergi time cuti sekolah ni....pergh...harga mahal...tak pat RM50 tu

Tanpa Nama berkata...

A ah, cuti sekolah memang tak dapat harga tu,saya pun baru je tanya.. saya pun bercadang nak pegi time cuti sekolah.. book ngan org lain, dapat harga kurang sikit..

Tanpa Nama berkata...

Tanpa Nama kat atas book dengan sape? Bagila nombor, boleh compare harga.



Tanpa Nama berkata...

Salaam..terima kasih. sangat membantu..

Kereta Sewa Shah Alam berkata...

Kereta Sewa di Langkawi ni memamng murah-murah. Tapi kena pandai pilih. Dulu pernah gi langkawi sewa pesona rm60/day tapi tingkap semua takleh bukak. Kereta allignment pun lari, lenguh tangan pegang stereng senget. Anyway sudi sudi lah lawati website kami :)

Car Rental berkata...

Hai, jika anda perlukan kereta sewa di KL, anda boleh hubungi kami di Eazy Peezy Car Rental. Tq.

Tanpa Nama berkata...

akak nak ucapkan terima kasih sngt2x sebab maklumat yang dikongsi... amat membantu kami ... ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...