12 Oktober 2012

Cuti2 Malaysia @ Langkawi | Ikut Bajet Kami

Sangat seronok kan bila apa yang dirancang menjadi kenyataan ;)
Sama la jugak dengan Cuti2 Malaysia - Langkawi 2012 kami ni

Tentang nak bawak budak2 berjalan naik kapal terbang 1 hal
Tentang bajet pun 1 hal jugak 
Heheheh
Iye la...
Kita ni bukan selalu dapat berjalan camni
Sekali ada peluang tu, kena la bajet elok2 ye dak?
Hehehe
Ikut kemampuan... :)


Cuti2 kali ni memang dalam bajet yang kitorang dah tetap kan ;)
Bajet RM1.5K

Tiket flight - RM264
Sewa kereta - RM50 x 2 = RM100
Penginapan - RM130 x 2 = RM260
Minyak kereta = RM60
Makan hari pertama = RM20 + RM23 + RM73 + RM20
Makan hari kedua = RM15 + RM6 + RM23
Underwater World = RM74
Cable Car Langkawi = RM40
Shopping = RM290

TOTAL = RM1268

Ada balance RM232
Weeeeehuuuuu!
Berjaya menjadi tukang kira2, haha!





Lepas ni boleh pegi lagi
Tunggu Baby Nayli besar sket
Kita pegi Island Hopping ganti Underwater World
Jemu tak pegi Langkawi..?
Jawapan kami... - TAKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK ^_^




19 comments:

Nory Zoulkefle berkata...

wahhh...bolehlah nk kira2 bajet utk kesana nnt...

ieyda berkata...

fuh...btl2 bajet berhemah...nnti leh lah wat kira2 cam nad ye sblm n slps blk dr Langkawi.....
Jgn serik utk ke Langkawi dsbbkan kontroversi tu...just kita black list je tmpt mcmtu.utk di airport tu lak, sbgai peringatan jgn terlewat utk check in..hihihiiii

JaSSNaNi berkata...

wow.... mmg percutian bajet... :) tahniah kerana dapat arrangekan perbelanjaan berkhemah.. :) cewahhh :) cam akpk plak kita ni..

mamyharraz berkata...

tq share bajet ..lepas ni boleh wishlist nak kesitu ;)

kemma berkata...

surirumah merangkap akauntan yang berjaya...tahniahhhhh...:)

Myra Jay berkata...

Sekali sekala berjalan dengan family kan, yg penting happy :)

Murah la kereta RM50-mungkin bukan cuti skolah kalau tak keta kancil je RM80

Zura@Iwan berkata...

mmg x jemu pergi lgkawi..akak nk pegi lg..kali ni pasti la bw irfan kan...dulu bdua aje..hehe..

island hoping ...speedboat dia...fuyooo seramm...penah pegi island hoping kt pgkor..huhu..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

semestinya tidakkkk menjemukan langsung, hahaha..

syawalsimpsons berkata...

mmg tak penah jemu G langkawi ni.... tahniah kerana anda berjaya jayakan destinasi bajet...

angahMia berkata...

wah terbaik la kak! 1.5k sefamili..sy kalau g langkawi w/pon sorg ttp jugak lebih dr bajet akak..w/pon tido free keta free sobs..sobs..4kali dah pergi ni kena berguru ngan akak ni hehe..

eB berkata...

teror tuh... leh la eB mtk advice sok :)

Gieyana berkata...

langkawi mmg best walaupon bersauna..cuaca dier panas sket..insyaallah Kak G nk p lg psl tpt tinggal x yah bimbang ada exboss..leh pau kt hotel dier..ekekeke..:-)

mmg pandai Nad budget..kak G kalau g mana2 cfm asyik makan jer! N sopping...kalau g lngkwi kena bw byk duit psl nk sopping pnggan mangkuk..ekekeke..:-)

-iLLa- berkata...

kami pun x pernah jemu p langkawi...seronok tau island hopping...best masa time pg tpt bg helang makan...jemput cuci mata kt album fb/kt blog..ada cte pasal kami ke island hopping... :)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

skali skala bercuti apa slhnya habis duit sikit kan....tp bagus la dh siap bajet nih hihi...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Teringin nak island hopping gak..x pernah lg rasa yg kt langkawi tu,wuwuwu..

ch@ berkata...

wah kena blajar drpd kak nad mcm ni. bgs kak nad.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Wah pandai Nad uruskan budget percutian,
K.eija kalau g langkawi RM1k pun mesti x cukup utk shopping..hehehe..

Langkawi sememangnya besh..paling besh part shopping ler..Nad x shopping correle n tefal ke kat sana. Pemanggang Vantage baru RM99 jerk kat sana..

Orked berkata...

nak tanya, nad dok hotel mne ye? tgh cari2 hotel gak ni..

mamalieyna berkata...

Baguslah nad, buat kira2 awai2x :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...