15 Oktober 2012

COKLAT MESTI BELI @ Langkawi

 Ingatkan dah abes dah citer pasal Langkawi, haha!
Ada gak lagi 'serdak2' nya, kehkehkeh! =p
Layankan aje la ye

Sebelum pi Langkawi aritu
Sempat la MamaZN survey2 kat blog member2 sekalian
Hajatnya nak survey tempat2 nak melawat dan jugak penginapan
 Dalam survey2 tu
Setiap blog akan bercerita pasal coklat ni
Kata diorg, coklat ni mesti beli bila dah sampai Langkawi
Tak beli - rugi

MamaZN pun jadi cam ingin tahu
Nape coklat ni diorg kata mesti beli
Sedap sangat ke?
Jadiknya, mmg dah pasang niat sebelum pi Langkawi tu
Nak cari gak la coklat ni

Masa pi shopping2 coklat tu
Melilau gak la mata mencari
Pegi kat 2-3 buah kedai
Kat kedai terakhir baru beli
Beli 1 pack = RM7.90
Beli 3 pack = RM23


Ini la coklatnya
Fresh roasted almond gold Whittakers


Betul la sedap!
Rasa2nya sume2 pun MamaZN yang makan
PapaZN tak sempat rasa pun!
Serius sedap!
Nyesal tak beli banyak2




Bagus jugak shopping2 kat kedai2 coklat Langkawi ni
Diorang asingkan antara coklat halal dan tidak halal



14 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

sedap ye?? cekelet ni akak pun taknah beli lagi. mgkn masa akak gi tu tak de lagi ke...atau mmg akak tak tau cekelet ni sedap ke....hehehe

mummy_ayu berkata...

yum yum..memang sedap choc nie....nak satu......

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mmg sedap pun,
k.eija pun tahu coklat ni sedap thn lepas masa g langkawi ngan kwn2 1 hari..ehhe..

mama tisya berkata...

oh tk pernh lak p langkawi bli cekelat ni..slalunye bli ferrero rocher, kinder bueno, daim, kisses

Zura@Iwan berkata...

huhu...ala Nad...coklat ni la feveret akak....mmg sedap coklat ni...hikss

ritu akak beli rege dia...6.90 kut..skrg dh nek ek?

Imaan09 berkata...

nad.. ini sodappp punya "serdak2"..haha

Gieyana berkata...

bestnyer..ni yg buatkan i x sabar nk g langkwi nie..insyaallah kak G turun KL lg n kalau ada jodoh kita jumpa k..

eima berkata...

mmg ramai org kate sedap tp aku dah tk ingat cam ne rasanye seklai je penah mkn ...

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

salam nad...Klu ada rezeki k.atie g langkawi,nk cari gak cekelat ni gak la.nampak sedap tu..

juelee berkata...

kita bru bk langkawi gak.. masa mama NZ baru balik ritu, kite plak pergi ehhe memang gile memborong cokelat... kite beli gak whittakers ni, memang sedapp.. lagi sedap dr C***

Mamamya berkata...

sedapnya cekelat... akak blm penah pi langkawi... insya'allah klu akak pegi nnti sure nak cari juga...

selalu dapat cekelat 'daim' jer... :)

mamalieyna berkata...

suka coklat... mmg ingt langkawi ingt coklat ! ^_^

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kalau kite borong daim..hehe..tp coklat ni pon pernah rasa. Kakak yg belikan time die pegi taun lepas. Nxt time kalau ada rezeki smpai sane lg lehla borong coklat ni plak..:-)

Farah berkata...

Yup...coklat ni memang luar biasa sedap...
kalau pilih peanut...peanutnya banyak...kalau pilih almond atau hazel...almond atau hazelnya banyak...

pada saya, coklat ni lebih sedap dari cadburry n beryl's...sebab mungkin saya peminat coklat yng terasa kacangnya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...