18 Oktober 2012

Baby... Please, DONT!

Adoi, ksian kengkadang pada Zakwan
Setiap kali dia nak main, setiap kali dia nak ber kreatif
Mesti ada je pengacaunye, hehehhe
Brape kali dah MamaZN cakap kat Zakwan
Baby Nayli bukan nak kacau
Dia nak main dengan Abang Zack
Tapi Abang Zack ni tau...
Baby Nayli kalau nak main sama, bukan setakat nak main je
Tapi dia pi rosakkan sume, haha!
Budak kecik umo 10 bulan cam Baby Nayli
Apa la yang dia faham sangat pun... ;)

Tapi Baby Nayli pun kemain
 Punya banyak mainan (mainan 2nd hand) yang dia ada,
Mainan kereta2, lori2 Abang Zack jugak yang dia nak
Geram la kawan tu ;)


Lawak Zakwan peluk mainan takut Baby Nayli runtuhkan ;)


Usaha utk jauhkan Baby Nayli dari mainan
Bukan bawak mainan pi jauh, Zakwan pi tolak Baby Nayli pulak, huhu!


Bangga la tu ;) Sebelum diruntuhkan senyum jek...


Baby Nayli panjang akal! 
Dia dah kena dok jejauh, dia pi baling gajah tu pada mainan Abang Zack, haha!


Dan akhirnya..!!!!! 
Runtuh jugak... Baby Nayli punya keje =p


Taukan apa kesudahannya..?
Kesudahannya........
Maknya jadik singa la bila Abang Zack dah mula marah2 Baby Nayli
Baby Nayli pulak 1, dah pandai dah jerit2 balik kat abang dia...
Bila dah maknya jadik singa, baru dua2 senyap
Takpun, dua2 nanges, haha!
Pandai dia aplikasikan dengan situasi ye, hmmmmm ;)



7 comments:

syawalsimpsons berkata...

kikikikiki...mesti muka nayli puas je kena kan abg dier kan...camno la agaknyer syawal ngan izz nanti kan..mesti mcm zakwan ngan nayli

Imaan09 berkata...

sama ngan Nouri..y kecik ni pun, tabur laa apa menan lain, yang kakak punya jugak nak dikacau nye..

suhaina laui. berkata...

same jugak akif ngan safiya ;)

Falsya berkata...

hahahahha...kelakar betul...nayli2..geram aunty tau...nak panjang akal dh skang nie..muke abg zakwan plak pasrah jeeeee..hahahaha..

mamalieyna berkata...

hehehe... kan zakwan bercakap benar tu... hehehe~

nad, mmg peel sama je dua beradik anak2 kita ni, perkembangan pun sama jer..adik suka nak bermain sama (lebih kepada mengacau), si abang mmg tak rela langsung nak bermain bersama, adik nekad, abang menjerit marah... huu~ adik melawan..haih ! taktau camna bila dh besar sket ni, k,eina dua2 boy, harus riuh dgn suara diorang nnti..wooo.. hrp2 jgn sampai gaduh2 yg serius udah... huu~

ADEEYA berkata...

Hikhikhik :D Incredible Hulk pun bolehh ;)

kemma berkata...

haha..sme cam ameer..ske betul kaco abg ammar dia..kekdang ammar tu cakap "jgnla adik gemuk"haha..gelak akk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...