24 Oktober 2012

Alkisah CITY-LINK Yang Menyakitkan Hati!

 1st of all
MamaZN mintak maaf banyak2 
Andaikata ada kalangan kawan2 yang baca blog ni
Bekerja dgn mana2 kurier servis amnya, dan City-Link khususnya
Saje MamaZN nak share pengalaman MamaZN dgn City-Link ni

Kenapa kita pilih kurier servis?
Sebab kite slalu pokpekpokpek yang snail mail ni lambat
(nama pun dah snail mail kan? hehe)
Kite nak barang yang kite kirimkan tu sampai cepat pada penerima
Kalau boleh dijamin sampai esok macam Poslaju (masih terjamin lagikah?)

Pihak kurier servis pulak perlu la amanah dalam buat keje kan?
Bila dah tau ramai customer pilih diorg, kena la betul2 hantar
Biar sampai tepat pada masa seperti mana yang dijanjikan, kan?
Mana la tau barang yang dikirimkan tu betul2 urgent

Alkisahnya...
Seorang kawan dah wasap bagitau ada pos barang guna City-Link ni pada 10/10/2012
Insya-Allah sampai dalam esok @ lusa dari tarikh tersebut
Ok, MamaZN pun tunggu
Dalam hati tak sabar2 nak tau, apa agaknya ye..? ;)

Esok, lusa, tulat...
Tunggu punya tunggu
23/10/2012 baru sampai!!!
Cemana tu..?

Boleh ke diorang bagi alasan
Alamat BSP ni jauh 
(dr ofis diorg yg kat Seri Kembangan)
So, akan masuk ke perumahan ni sekali je dalam seminggu
Seminggu sekali je?!!
Alasannya : Sebab taknak bayar duit lebih pada pekerja
Hello...! Apa masalahnya dengan saya..?!
Kerja awak hantar barang cepat2 pada tuannya
Kalau ada 1 je pun yang perlu dihantar ke BSP, hantar je la
Tu kan tanggungjawab kurier servis
Ada ek kurier servis yang macam ni?

BSP ni jauh sangat ke dari Seri Kembangan?
Jauh macam BSP ke Hulu Klang ke?
BSP ni ceruk sangat ke?
Tepi hiway je kot!
Belah sini hiway ELITE, belah sana hiway SKVE
Atau sebab dia tengok pada alamat tu - alamat rumah?
Lain la kalu alamat tu alamat pejabat, kan?
Mesti berdesup je sampai! 

Mentang2 la kita guna khidmat diorang
Diorang pulak sesuka hati tentukan bila sekian-sekian nak hantar?
Boleh ek macam tu..?

Pastu diorg cakap dah dtg tapi takde orang kat umah
Memang la takde orang kat umah
Sebab datang hari weekend!
Untuk pengetahuan kawan2
Pihak City-Link dah kol MamaZN awal2 tanya weekend ada kat umah atau tak
Bukan sekali tapi dua kali
MamaZN pun dah buat follow up dua kali jugak
MamaZN jawab, nak hantar barang hantar weekdays
Sebab weekend konfem takde orang
So, salah sape skrg ni?

Ada 2 barang yang City-Link kena hantar pada MamaZN
Walaupun dua2 pun memang lambat tahap cipan
Tapi MamaZN terima yang pertama tu minggu lepas
MamaZN tanya City-Link
Kenapa hantar 1 je? Kan barang saya ada 2... Alamat yang sama je
Dia jawab apa?
La... Saya ingat 1 je yang urgent!
Ya Allah Ya Tuhanku..!!!!!!!
Kalau kawan2, apa kawan2 rasa?
MamaZN memang sabar je la, nak buat cemana
Kalau ikutkan, hati ni macam dah nak pecah dah!

Nak tunggu barang ke-2 ni pun amik masa seminggu!
Tu yang sampai semalam
Memang kena hambur la mat despatch tu!
Boleh pulak mamat ni bagitau
Saya ada datang weekend aritu, tapi takde sape kat umah
Saya dah kol, nak tanya boleh tak tinggalkan je barang dalam peti pos?
Tapi takde org jawab telefon
Amboi, amboi, amboi!!!
Selamba badaknya pertanyaan yang sedemikian!
Memang MamaZN tak jawab kol diorang tu
Tak reti bahasa
Sape suruh tak kol dulu sebelum datang?
Pastu nak pandai2 pulak kasik idea camtu?
Kalau barang hilang tu sapa nak jawab?!


Cer tengok wahai pekerja2 City-Link
Kan ada perkataan URGENT besar kaler oren tu..?
Nampak tak? Nampak?


Memang mengundang kemarahan
Memang menguji kesabaran!
Tapi tu la...
Kena sabar banyak2 dengan dugaan-dugaan yang macam ni
 
Pengalaman pahit sungguh dengan kurier2 servis ni
Mula2 dulu dengan Kangaroo Courier Service
Pastu dengan GDex
 Kali ni dengan City-Link pulak
Hmmmm


Mungkin kawan2 lain tak penah kena macam pengalaman MamaZN ni kot
Ke ada yang penah kena?


p/s:
Customer is always right, kan? ;)



12 comments:

syawalsimpsons berkata...

sabar je la yee....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Guna skynet pun ok....
Pos laju lak...pos laju yg ada pejabat sendiri tu...bkn yg pos office punya..(wlpn 2-2 bwah Pos Malaysia)

Ui...bc alasan2 yg diberi tu geram jgk ye. Barang ada 2 dihantar 1 sebab lagi satu tu bkn urgent?? Padhal bayar mahal2 utk cepat sampai laa sperti yg dijanjikan dlm servis.

Adik akak penah pos kan ikan terubuk masin satu kotak dari Kuching, Sarawak guna pos laju ....tak sangka...kitorang mmg tak sangka...esoknya dh sampai Taiping!!!! gila laju, kan??

mama tisya berkata...

takat ni blum terkena sbb jrg bli brg online tp mayb btul gk kot kalo alamat opis cpt smp kalo umh ni die amik cincai kot tp dh ada no phone bkn tkleh cal kn..yg mengong p antar 1 tu nape dh order 2...mmg hangin kalo camtu..

Gieyana berkata...

Next time x leh guna courier nih kalau nk hntar kt nas..ekekeke...mmg bmasalah tul dorang nih..tp hat ni ler plg murah kak G dpt compare ngn others..ekekwkw..:-).

MamaBalqis&Faiha@ZaJ berkata...

semua syarikat kurier dah sy sembur termasuk pos masia...hahahah...bengang bila bg alasan tak relevan. servis berbayar bukan free.

eima berkata...

hmmm betui...aku belum ade masalah sbb jrg guna khidmat2 diorg ni

kemma berkata...

eiii geram...klo akk pon sma..mmg aku hangin n sembur je depa tu.ishh..patut sgt kna..

mama_umar_maryam berkata...

ayoyo..didih bace haaa..hehehe

@e_da berkata...

jarang guna yg ni...blacklist je nad...

Zura@Iwan berkata...

geram la cm tu noh...dh namanya urgent kena la hntr brg tu urgent...adeii...mcm2...

nasib baik brg tu slmt smpi kan....

ni sure k.gie ada send apa2 ni..hehe

UmmiQusyairi berkata...

Salam,
Kak kita setakat ni tak pernah pakai kurier servis.. Pakai Pos Laju,, Alhamdulillah masih terjamin.. Dalam 2 hari bekerja dah dapat..

Myra Jay berkata...

Myra pernah berurusan dengan City Link dan memang menyakitkan hati..
Alasan diberi pun tak logik, ingat kita budak skolah ke.... huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...