18 Oktober 2012

3 Tahun Yang Lalu...


3 tahun yang lepas
Kat sini la kitorang selalu pegi utk shopping barang2 basah
Beli ikan, ayam, daging, sayur2an...

Dan weekend baru2 ni
Kitorang datang lagi kat sini
Tapi kali ni bawak mak pak mertua sekali
Dan Zakwan & Baby Nayli jugak
^_^

Serius cakap...
Ini la 1st time MamaZN tengok pasar basah (market) yang bersih!
Tak banyak lecak2, tak berbau, tak kotor...
Sangat teratur, banyak pilihan dan yang paling penting... MURAH!
Memang heaven!
Ini la dia Pasar Banting :)
(promote nampak =p)

Sangat puas hati bila datang sini
Walaupun jauh dari umah
Kena lalu SKVE, bayar tol bagai...
Tapi mmg berbaloi :)


PapaZN & mak mertua sedang pilih petai :)


 Luas dan bersih kan?



Nenek ni masih ada! Alhamdulillah, nampak sehat dan kuat lagi 
3 tahun lepas dengan nenek ni jugak la kitorang berurus niaga ;) 
Sangat baik dan peramah


Yang masalah nya bila pergi pasar - adalah Zakwan!



Zakwan tak suka kalu tempat lecak2, kotor dan berbau
Naseb baek masa kat Pasar Banting ni dia OK
Tu pun kejap je la...
Pastu heboh ajak balik jugak! ;)


Ada tak anak2 sesape yang macam Zakwan ni? ;)


7 comments:

Iela Fazielah berkata...

sama mcm syafiqah n irfan ..irfan lg teruk...kasut basah kena kakidia terus xmoh jln..pastu jln tutup hidung..busuk sgt katanyer..sabarjelah

MRS. K berkata...

klu kat sini pasar die harga mahai giler. so slalu pegi care4 je huhuh sbb sayur murah

Sue-Rya Qistina berkata...

hehehehe. anak sulung saya mcm zakwan. bau busuk sikit je pun dia dah tutup hidung. selalu kan kita masak kt dapur, goreng mcm2. bau mesti melekat kt baju kan, yg tu pun dia kata busuk jugak .hehehehe

♥cikmOt♥ berkata...

owhh jarang bawa budak2 p pasar...hehehe

Ezna berkata...

kat mesia, pasar basah yg bersih....susah nk jmpa....

syawalsimpsons berkata...

kalo bawak syawal pon berdukung..mmm..mmg bersih

suhaina laui. berkata...

akif suka ikot tok ki g pasar boleh tgk ikan besar ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...