14 September 2012

Memang UNTUNG DUDUK KAMPUNG :)

Ni sambungan cuti beraya aritu 
Umah ke dua adalah rumah Mbah Rohmah kat Sungai Besar
Adek bradek Mbah PapaZN jugak


Memang untung btul la dok kampung ni
Serius MamaZN teruja
Tengok la belakang PapaZN & Zakwan tu
Pokok daun kunyit gumok-gumok!
Geram btul!


Belakang Zakwan tu bukan rumput tau
Tapi daun kesum!!
Ya Allah.... Subur nye!


Ni pulak buah ciku
Ada lagi pokok2 buah lain
Kalu dtg umah ni mesti cari buah mata kucing
Tapi time ni belum berbuah rasanya
Buah ciku tu pun baru berbuah
Sedappppp...!!!


Ni la penghuni umah tu - Mbah Rohmah
Yang duduk sebelah tudung oren 
(tudung oren ni MIL MamaZN =p)


Dah la tanam apa sahaja pun hidup subur jek
Umah pun besar..!!
Ni baru kat beranda umah
Belum dalam umah lagi, uwaaa..! Nanges, haha!
Ate, umah sendiri atas tanah sendiri kan
Syok la, huhu!


Kan dah kata, umahnye besar, huhu!
Tapi tu la...
Bila hari2 biasa, dok umah berdua je la
Walau umah sebesar mana pun
Huhu, ksian jugak...
Hmmmm

7 comments:

JaSSNaNi berkata...

wow... luasnya beranda pun dah besar camtu.. open air lagi.. tu yg best.. rehat2 kat sana.. best..

mamalieyna berkata...

memang syiokkk.. kalau kita dpt umah camtukan best...puas hati~

Gieyana berkata...

mmg best kan kt kg...kg umah parents kak G pon mak tanam mcm2...syok sgt..:-)

syawalsimpsons berkata...

luas beranda tu..teringat kat umah tok dolu..gini la...bila tibe tengahari pas makan, amik tikar N bantal baring kat beranda gitoo, elok pulok ngan tiles bagai, pastu mengeroh sampai ke petang..terbaik.....alahai..nak tido jap la kat meja opis ni..kakkakak..ngantok pulok

Jue a.k.a Ibu 2F berkata...

duduk kampung memang best

Zura@Iwan berkata...

mmg best dok kg nad...kak pon suka duk kg....

haizzz..wpn umah parents kak rumah perumahan di tmn tp di kg..hehehe..abah kak rajin tanam pokok..hehe

eima berkata...

itu la hasil klu berbudi kpd tanah ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...