10 September 2012

Luka PERTAMA Baby Nayli

Kalu tersembam, terlentang sume tu
Memang dah banyak kali dah Baby Nayli kena
Nanges meraung nye kejap je
Pastu buat lagi
Tak serik kekdahnya!
Budak seronok nak duduk je
Gitu la.....

Baru seminggu dua pandai duduk
Baby Nayli dah mula panjat2 nak berdiri
Terkejut gak MamaZN dibuatnya

Baby Nayli ni kan tangkas, cepat dan pantas budaknya
Nak dijadikan citer
MamaZN baru jek bangun dari suapkan Baby Nayli makan
Nak letak pinggan kat sinki
Tak sedar bila masa ntah Baby Nayli berdiri berpaut kat kabinet tv
Tengok2 dan sedar2 Baby Nayli dah nanges meraung dah!
Sebab time jatuh tu, dahinya terhantuk kat kabinet tv skali rasanya
Adoiyai!
Terkejut!
Naseb baek tak kena mata, huhu!!
 


Macam biasa la...
Sekejap je Baby Nayli nanges
Digosok2, ditiup2, disua susu - senyap la dia
Lepas menyusu, dia mulakan aktiviti nak berdiri tu semula
Tak penah serik
Sabo je la!

Abang Zack dulu mula duduk umo 8 bulan
Tumbuh gigi umi 9 bulan
Mula nak berdiri umo 10 bulan
Baby Nayli plak...
Duduk, tumbuh gigi & mula nak berdiri suma umo 8 bulan!
^____^

Budak2 kan... Perkembangan diorg lain2
Tapi tu la yang bestnya
Bila dapat tengok sendri perkembangan diorg depan mata ;)

 

10 comments:

Falsya berkata...

alaaaaa, chiannye baby nayli...

Jue @ Ibu 2F berkata...

Cepat nayli...biasalah budak..tak luka tak sah....

syawalsimpsons berkata...

mmg aktif nayli ni....takpe..nnt baik ni

eima berkata...

budak2 gitu la kite je la kena lebih perhatikan diorg ..alisha tu pun sama ..kerja nye memanjat je ...letih mak

Sue-Rya Qistina berkata...

mujur xde ape2 kan...

Salina@IbuAqil berkata...

Alololololo!!
Sian anak dara ni jatuh..
X per dia "kuat"..
;)

Zura@Iwan berkata...

biasa la tu bdk2 nk xplore mcm2 kan...jatuh ni biasa dh la tu..cuma kita kena care la jugak kan....

akak ni tawakal la si irfan tu duk umah BS...hrp2 dia pndai bdikari...huhu...

# bdk ni2...lain pkembangan dia..tp bb gurl sllnya cepat pkembangan dorang..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

syian naylie....
tp kalo sket2 mcm ni..mmg perkara normal lah. Proses anak2 membesar nk tau susah senang kehidupan. Budak kecik cara budak kecik...
Kalo bengkak lagi tu..kena tuam tu. Tuam ngan kain tuala kecik aje. Letak tuala tu kat lelangit kita sambil hembus nafas bg panas sket kain tu..tuam kat situ.

mamalieyna berkata...

huhu..ciannye... eh eh..sama la progress depa ni, akeem pun gitu jugak.. duduk, tumbuh gigi, berdiri masa umo 8 bulan ni, lupa nak update psl tumbuh gg..

mmg depa ni, anak ke2 kot..cepat, tangkas...mmg time ni, takbleh tinggai lama2, risau dibuatnya~

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

alahai ciannye nayli,
sama la perangai nayli dgn Ziqry, kalau dia jatuh or luka ke dia nangis masa mula2 tu jerk kuat pastu dia dah mcm x sakit pape pun, baru2 ni dia jatuh kat jln tar, kalau tgk kesan kat dahi mmg x smpai hati jerk kita tengok,tp dia aktif jerk mcm x sakit, masa mula2 jatuh jerk nangis..

betul tu setiap anak perkembangan dia lain2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...