21 September 2012

Lantak Kamu Le Labu...! ;)

 Hehehehe....
Tak pasal2 dah kena panggil labu plak
Apadaaiyappa..!

Bukan nak ngumpat bukan nak mengata
Cuma nak share citer je
Jiran kami ni tak penah nak bertegur sapa
Kalu kita senyum kat dia kan
Dan-dan dia paling muka tengok tmpt lain
Kecik ati, huhu! ;(

Tapi baru2 ni
Time kitorang balik kampung, rasanya depa ada buat open house
Mungkin house warming skali sbb depa baru jek pindah dok situ
Untuk mencantekkan rumah depa
Sekali dengan tema hari raya
Depa gantung la lampu liplap biar cantek warna warni
Tapi yang tak sedap dipandang tu
Pandai pulak dia sambung ke paku lampu lip lap kat umah kitorang
Haha! Kantoi!
Dalam dia takmo bertegur sapa, takmo senyum2 siap paling2 muka ni
Pandai jugak depa ye, hehehe
Nak tergelak pun ada ;P
Kasik cantek kan rumah punya pasal, hehehhehhe


Yang kelabu tu rumah jiran, yang buruk tu rumah kami ;)

Lantak korang la...
Kita dah 'memberi' tapi tak berbalas
Kang tengah sesak2 jiran juga yang dicari utk mintak tolong
Contoh depan mata dah ada dah kan?
Hehehee
Tu... takde paku nak sangkut lampu liplap tu...
Kan cari umah jiran ni (kitorang) jugak :)


14 comments:

lia berkata...

Jiran gitu pon ada ke adoyaiiii

amaniammar berkata...

salam..

sis ni umah sewa ke sendiri..
dari pemerhatian saya kalu berkesempatan elok fungus yg da tu segera dibuang dan cuci..bkn pe bakteria selalu da tpt camtu..
cuma risau kesihatan keluarga...
dan da rezeki lebih cat anti-fungus..
I'Allah sekurangnya kita menghindari..
rasanya rooftop tu leakage ....

*note sekadar berkongsi pendapat utk kesejahteraan keluarga,,,harap tidak disalahertikan yer...huuhhuh

ieyda berkata...

Biarkan jelah...org sombong selalunya rugi...

Falsya berkata...

hurmmm..mmg shh kalau ade jiran mcm nie kan..pasnie kalau falsya pindah umah kan, jiran falsya adalah mak mertua..best x?..haahahaha

JaSSNaNi berkata...

huiihhh.. jauh gak yg dia dok jangkau cari paku.. dah camtu rupa nye, nape ler tak tempek paku kat rumah sendiri... ado gak org camtu..

Gieyana berkata...

xper Nad..anggaplah sedekah dan doakan mereka agar berubah..amiin.:-)

Allene berkata...

betul da terdesak baru nak tegur nanti...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mcm2 perangai jiran kita boleh jumpa,
xpelah nad yg penting bkn kita yg buat kat jiran mcm tu..

eima berkata...

dah tumpang tak mo bgtau plak tu ...heeeeeeee die tak ajak ke ko pi house warming die ....

Myra Jay berkata...

Hheeee, macam2...
Diorang tak rasa pape ke 'numpang' paku? :)

fieda berkata...

sebelah umah pun nk sombong2 gak ke..aduhai..tak malu betul kan sangkut jgk kat umah org..

nad kalau nk letak banner blog pun boleh la sbb dh kasi free pun masih takder pun org nk letak banner..huhuhu..

Imaan09 berkata...

haha.. hasil kesombongan.. malu sendiri.. biarkan si luncai terjun dengan labu-labunya..

kemma berkata...

eii memalukan ekk..nape la nak sombong x bertempat kan..pelik manusia ni.

mamalieyna berkata...

looor...tak mintak izin ke nak sangkut lampu tu?..alalahai...pemalu kot depa..ngee~ =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...