24 September 2012

Kita Hanya Merancang Kan...? ;(

Tuhan yang tentukan segalanya...

Memang kena sangat la dengan kami 1 famili weekend baru ni
Planning macam2 sebelum tu
Bila sampai waktunya suma tak jadi ;(
Tapi insya-Allah, Allah jadikan sume tu mesti bersebab
Ada hikmahnya mungkin di sebalik planning yang tak jadi tu...

Sebenarnya
Sabtu baru2 ni kami ada nak buat famili photoshoot
Dah 2-3 hari sebelum tu dah Mr. PhotoG ingatkan...
Tapi last minute tak jadik pulak, huhu!
Ksian dia...
Dah banyak kali tangguh2 kot! ;(

Sebab tak jadi?
Last minute ada hal kat Wangsa Maju
Nak kena kejar office hour hari Sabtu
Maknanya sebelum tengah hari la kan?
Adoi, jenuh!
Kelam kabut dibuatnya...

Pastu nak dijadikan citer pulak
MamaZN dapat undangan ke majlis housewarming Kekda PnStoberi 
&
BBQ Mira
Cadangnya dah alang2 ada hal kat Wangsa Maju tu
Teringin jugak la nak memenuhi jemputan diorg
Hmmmmm, tak dpt jugak akhirnya

Sebab?
Sebab PapaZN ada family gathering 
Kat rumah abangnya @ Bandar Mahkota Cheras
Adik beradik PapaZN yang dok KL sume berkumpul 
Kebetulan pulak PapaZN memang tak 'beraya' pun lagi dgn abang nya tu
Sebulan Syawal tak berjumpa
Last jumpa time buka puasa kat kampung aritu
Kesian jugak kat PapaZN

Walaupun PapaZN ada tanya
Taknak join ke jumpa kawan2 baru?
Lenkali taktau lagi bila dapat jumpa...
Alahai terharu...
Tapi takpela, family first
Harap Kekda PnStoberi & Mira memahami
Apa2pun, terima kasih sbb sudi jemput kami sekeluarga :)
Insya-Allah ada rezki dapat jumpa lain kali...

Jadiknya
Pagi, pegi Wangsa Maju ikut MEX balik ikut DUKE
Sampai umah sebelum Zohor, baking kek coklat utk dijadikan buah tangan 
Petang pas Asar bertolak ke Bandar Mahkota Cheras
Balik umah semula kul 11 mlm

Hari Ahad?
Hmmm, nanti MamaZN share ^_^v


p/s:
Penat tapi seronok!
Itu la hikmahnya agaknya, Alhamdulillah :)

5 comments:

PUANSTOBERI berkata...

Paham..paham..paham..
hihik
tp nyer dah lalu duke tu mmg la lalu tepi umah akak jer sebenarnya. Haha.
Tp takpe lah. Orang ramai sgt.. kalo dtg pun akak tak smpat nak layan sgt. Makanan pun cepat btul abis.. huhu

Mamamya berkata...

DIA lbh tau apa yg terbaik utk kita kan Nad... ;)

eima berkata...

tp dpt gak mkn2 ok la tu kan ....yg penting mkn ...

Gieyana berkata...

betui tue Nad..kdg2kite beria2 planning but akhirnya x menjadi..tht why skrg x brn gak plan awl2...syok last minit plan..ekekek..:-)

Zura@Iwan berkata...

x per Nad...mmg kdg2 kita plan x jd..semua tu ada hikmah kan....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...