27 September 2012

Kalau Tak Dipecahkan Ruyung...

Ada jigsaw puzzle Ice Age 4
 Zakwan ni memang pantang kalu dapat jigsaw puzzle
Time2 tu jugak die nak selesaikan




Mende alah ni sangat laaaaaaaa 'comel' saiznya
Ceno'et!
Mula2 tu Zakwan cam pasrah dan redha je
Dia cam frust la sbb tak dpt nak buat

Tapi MamaZN tolong jugak Zakwan
Cakap kat dia, 
Buat pelan2
Jangan nak cepat siap je
Sambil2 tu MamaZN pun susunkan la bahagian yg paling luar tu
Sebagai 'base' utk Zakwan selesaikan puzzle




Alhamdulillah
Datang semula semangat Zakwan utk siapkannya
Walaupun makan masa sbb saiz yang kecik molek 
Lama2 siap jugak! :)
Good job!
Camtu la anak Mama! :)


MamaZN perasan yang Zakwan ni kurang sabar sikit
Apa dia nak mesti dan-dan tu kena ada
Jigsaw puzzle ni sedikit sebanyak dapat jugak ajar Zakwan ni utk bersabar kan?
Hmmmmm
Good idea! Boleh la pasni cari jigsaw puzzle lain pulak ;)


p/s:
Ntah kene ke idak peribahasa kat tajuk entry tu dgn citer Zakwan ni, haha!
Main taram saja.... =p


7 comments:

ieyda berkata...

bagusnya zakwan nie....buat smpi dpt cari penyelesaian

eima berkata...

wahhh cerdiknye zakwan...fahim mende alah ni buat die main campak2 je .. die tak reti pun .....

mamalieyna berkata...

bagusnye.... boleh je zakwan sabarkan diri selesaikan puzzle tu kan..good job!

herm..idea, nak carikan utk arif buat jugak la..dia pun kurang sabar sket, baru td tengok dia, dok koyakkan kulit buku, pastu cantum semula...time tu idea dtg jugak tuk belikan dia puzzle camni... harus mencari ni..

mama_umar_maryam berkata...

zakwan hebat!!! suke toy yg camni,bdk2 blh diam lebih dari 10 minit,hehehe

Zura@Iwan berkata...

ibunya kena kasi smngt kt anak..betui x...

zakwan x cpt putus asa..gud boy

eB berkata...

cayalah. abg zek teror :)

ALoNa CintamaniszLite berkata...

anak2 akak pun suka susun puzzle ni, mm...
akak pulak mmg tak suka langsung..hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...