11 September 2012

JJCM | Pau YIK MUN, Tanjung Malim

Semalam MamaZN ada citer balik dari Teluk Intan ke KL
Setelah 5 hari kat kampung ;)
Masa perjalanan dari 9.30 pagi - 5ptg!!
Hambekkk! =p

Mana tak nya...
Kul 9.30 pagi kluar umah
Gi beraya dulu umah besfren ;)
Kul 10 bertolak dr umah kawan tu
PapaZN nak pi basuh kete plak kejap
Pastu sakit perut! Singgah Petronas plak
Teruskan perjalanan...
Kul 12.15 sampai Tanjung Malim
Teringin plak nak singgah merasa pau YikMun
Nak tengok gebu ke idak macam pipi Baby Nayli
Hikhikhik! =p

1st time sampai! ;)

Amik gambo dulu sebelum order sampai :)
Ramai giler org kat blkg tu! Full!


Tara...!!!
Pau yang disebut2 itu :)


MamaZN amik pau kaya jek
Tak rasa pun pau kari ayam @ daging (tak suke, huhu!)
Sebijik RM1.70

Kami bukan lunch kuih pau ni jek
PapaZN try nasi goreng special Yik Mun
Zakwan plak order nasi ayam
MamaZN tak order selain pau, huhu!
Mana tau Zakwan tak abes karang, MamaZN la yg ngabeskannya
(memang pun! =p)

Komen?
Emmm...
Ok, not bad
Besar setanding dgn harga, sedap plak tu
Tapi nasi goreng n nasi ayam nya tu
Emm cm mahal jek, huhu!
Setakat nak merasa dan mengisi perut yg kelaparan time tu, bleh la
Kalu terasa nak singgah lagi, beli pau je kot
Hehehe...
Eh, bleh beli yang frozen tau!
Dia ada jual jugak, balik umah tinggal kukus ;)

Lokasi :
1,3,5 Jalan Besar, 35900 Tanjung Malim, Perak
Kalu nk ke KL dari Slim River, kedai pau ni belah kiri
Betul2 berdekatan dgn traffic light simpang 4 Tanjung Malim
^__^


p/s: 
Selain pau nya yg terkenal
Mi Hainan & Western Food nya femes jugak
(baru tau lepas google, huhu!)
Pasni bleh la try lagi, hehe

9 comments:

mamalieyna berkata...

sedap tu........ ^_^

Sidratul Muntaha berkata...

ni ke pau yg femes msuk warung kita tu?

syawalsimpsons berkata...

mmg gebu la pau tu...

eima berkata...

aku suka mkn pau ... pipi nayli pun aku suka gak ...ehehe

MRS. K berkata...

slalu jugak turun tanjung malim tapi tak penah pon makan sini.. nnt try nasi beriani gam kat situ. terbaikkk

Zura@Iwan berkata...

oo...ada ceta sbalik nama Pau Yik Mun tu rupanya....

sedap ek pau tu...x penah try lg...

Gieyana berkata...

nmpak menarik pau tue..kak G kurang suka sket pau..tp mertua suka..:-)

Nana berkata...

kena try la pasni
dengar ramai org dah makan sini

Tanpa Nama berkata...

Halal ke??? Aku da 4tahun xpenah rase.coz was was

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...