07 September 2012

BACA DOA Dulu Sebelum...

Baby Nayli ni tabiat dia yang MamaZN perasan
Setiap kali nak main, nak makan @ tengok tv
Mesti tadah tangan nak baca doa
Dah terbiasa agaknya dia, hehe...

Kengkadang tu, kita main nyanyi2 tepuk amai2 pun
Dia bukan tepuk, tapi berdoa dulu
Dah lama pastu baru nak tepuk, haha!
Comel jek! =p


Camni la rupe dia baca doa ;)
Mulut kumat kamit cam iye2 jek tu, hehe


Tapi time MamaZN snap ni
Terasa geram campur nak gelak gak la, haha!
Sebabnya, bleh plak dia tadah tangan baca doa 
Sebelum nak ngap remote tv tu!
Sedangkan baru jek lepas disuapkan makan, huhu!
Lapo lagi ke sayang...? ;)


Kelaparan... Ni baru sket ni, hehe


Ha, tu dia aih! 
Lebar remote tv tu muat mulut Baby Nayli, hehe



Kasi close-up sket ;)


Macam2 akainya, haha! :)


Esok majlis bertandang Uncle Matdek kat Teluk Intan
Wajib pegi tu! ;)
Insya-Allah, jika diizinkan Tuhan...


20 comments:

LYAfrina berkata...

hehe..comel..
doa sblum gigit remote erk

kemma berkata...

haha..comeiii sme cam ameer sume nak dingap..selagi benda tu boleh mask mulut..geramnya tgk nayli..rasa nak gomoii

Ismi Iman berkata...

baby nayli..adoi ko nh memang le xdop mende nk mkn selain remote ke???kak sok mak pon g ek kenduri madek??

eima berkata...

pelik kan ...nape diorg suka sgt ngan remote tu

Sue-Rya Qistina berkata...

budak2 zaman skang semakin bijak.
anak saya yg kecik tu pun ke main lg kalau baca doa.
skang dah pandai cakap skit2 lagi la

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Geram tgk jari montok n perut muncit die tu,hehe..pndai tol die tadah tgn bc doa eh,sejuk mata memandang..:-)

lieyalatif berkata...

oloh oloh oloh...tomeynyee dieeeee...geram tgk...semontok kat situ hah heeheheh.....pandai nie....ape2 bace doa dulu yeak.....anak mithali ni nayli nieh....

syawalsimpsons berkata...

seronoknyer tgk nayli membesar kan...tak sabar minta BB kuar

Delimasari berkata...

wah222 pandai budak comei ni...

Zura@Iwan berkata...

comey je dia bc doa...

ha masuk mulut remote..mcm abg Irfan gak..haha

♥ Wina ♥ berkata...

eeeiii geramnye dgn baby bam² sorang nie ;-)

anak saya Syakil pun setiap kali makan pandai tadah tangan nak doa pas tu belum habis doa lg dah amin ahahahh..

duniafana berkata...

hahaa comelnya

wan nurul hezrina berkata...

alahhhai lama tak tgk rindu kat nayli=)boolatnyer

mamaRIFQY berkata...

mak aii..berketul tangan nayli ni!aiyyaaa..geramnyeeee

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Good girl la nayli ni..
Habit yg bagus..suka berdoa..dh besar nnti rajin2 doakn mama n papa tau nayli..

Comel sgt nayli ni...

Nigina berkata...

Wahhh bagusnya nayli lps ni sure harap dapat hafal surah surah masa muda nanti....amin

Gieyana berkata...

cmeynyer..mcm akak nureen deduku..mmg suka remote..:-)

ChiKeDees berkata...

tomeiii...siyesss

mamalieyna berkata...

alolo..tomei shaaangat! ^_^

pandai je berdoa kan..sweet betul..

hakeem pandai joget je, ayun tangan laju2 dua2 belah kalau dgr lagu feberate "Untuk Dia"

Imaan09 berkata...

yess.. dapat jugak tgk live si tembam ni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...