01 Ogos 2012

IFTAR DAY 7, 8 & 9 : Berbuka Bersama Tersayang :)

Ramadhan 7, 8 dan 9
Kami berbuka kat kampung
Syukur Alhamdulillah
Seronok sangat bila dapat berkumpul ramai2

Ramadhan ke - 7 (Jumaat)
Turn berbuka umah MamaZN
NenekZN jek ada, AtokZN outstation ke Kota Bharu
Tak sempat nak berbuka sama2 ngan AtokZN, huhu!
(kite repeat berbuka sama2 weekend ni ek Atok! =P)
Tengok2 NenekZN dah siap masak pecal, kari ikan ngan telur masin!
Kombinasi yang sangat sedap!
My feveret!!! :)

*****

Ramadhan ke 8 & 9 pulak
Disebabkan tahun ni PapaZN tak beraya bersama
Kasik la chance PapaZN berbuka 2 hari kat umah dia
Lagipun kebetulan adek bradek PapaZN yang 6 orang sume balik
Kiranya complete la

 Riuh rendah dibuatnya!
Makanan yang terhidang toksah cakap la!
Terasa cam berbuka kat PARAM jek, haha!

Ada ayam golek, popia basah, roti john, rojak, murtabak
Tu yang beli kat PARAM
Yang masak2 plak
Ada yang masak spageti, kambing kashmir, kerabu, siakap stim
Pastu ada jugak nugget, sosej, pisang goreng, cempedak goreng
Kuih muih pun ada
Memang takde beli kuih sbb mak PapaZN meniaga kuih

Ya Allah! Serius banyak!
Kalu ada 3 meja makan
Tiga-tiga meja makan tu penuh
Belum air2 yang pelbagai jenis
Ada air kelapa, air soya, air tebu, air cincau

Memang tak abes...!
Penyudahnya, 
Untuk meng'clear'kan sume2 juadah tu
Setiap sorang bawak balik sikit ke rumah masing2
Dapat la jugak juadah tu dipanaskan jadik menu bersahur esoknya


 p/s:
Entry makan2 Iftar yang tak bergambar :)
Tapi banyak giler sebut nama2 makanan, haha! =)

10 comments:

Zue AnnaLeeya berkata...

sib baik nad tak tunjuk gambar makanan...
klu tak mau terliur nih...
byk tol makanan... hehehe

Wanieys berkata...

meriahnya makanan walau tanpa gambar hihihi

kayyana berkata...

haii meriahnye kak nad juadah iftar... terliur walaupun hanya sekadar membaca.. cis..

Myra Jay berkata...

Naseb takdak gambar, kalau ada konpem meliur ha..heheeee

Teringin nak makan siakap stim tu ;)

sue zainun berkata...

haha memang banyak..:)

eima berkata...

berbuka beramai2 mmg besh .... selera je mkn

lia berkata...

wooowoooo nk air tebu nad...

Gieyana berkata...

rndu kak G ka? Dtg sini haaa..hihihi..:-)

ouchhh..bestnyer bila berbuka ramai2 camni..meriahhhhh...
Turn Kak G this weekend..x dpt balik kg ag since berpuasa nie..:-)

mamalieyna berkata...

huwaaaa banyaknye menu berbuka, haruslah perut kembung tu..hehe~

*herm, k.ina tak citer langsung psl menu berbuka tahun ni, agak kelam kabut, blk dh lewat smpai umah, mmg menu tapau2 saje..huu~

syawalsimpsons berkata...

banyak tu makanan/...adoi...kikiki..best kan bila berbuka reramai ni kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...