03 Ogos 2012

IFTAR DAY 12 : Nasi Ambang & Nasi Kerabu

Kelmarin Baby Nayli tak sehat
Bila dia tak sehat, dia nak berdukung, nak maknye ada di sisi jek
Bila dah macam tu, maknanya mak die takde masa nak masak2
Dan bila jadik camni penyelesaiannya terpaksa la cari nasi tunjuk kt PARAM
Grrrrrrr, PARAM lagi! =[
Tu jek la pilihan terakhir kot, huhu!

Lagipun, hari tu MamaZN teringin sesangat nak merasa nasi ambang
Tak penah rasa lagi kekdahnya
Dan PapaZN plak nak makan nasi kerabu
Memang PARAM jek la yang bleh tolong kami, hehe
 Nak masak sendrik tak reti, kuikui! =P


Nasi ambang / Nasi ambeng


Rupa dalamnya adalah macam ni

Okeh, rase2nya ni yang 1st and the last la kot merasa nasi ambang PARAM
Pasni takmo dah gatal2 pi merasa
Sebab? Tak kena langsung dgn tekak! 
Takpela...
Anggap je dugaan di bulan puasa
Takde la marah sangat jadiknya ;)

p/s:
Gambar nasi kerabu?
Nan ado, sbb tak sempat! =p
Paham2 jek la... Hehe

7 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

tak pernah cuba lagi dan setakap ni tak pernah gatal2 nak cuba...hahahaha

nad jangan lupa tau email gambar ...jue nak buat weekend niee...

eima berkata...

nad aku tak penah tringin nk mkn nasi ambeng sbb pelik la mkn nasi campur mee...

mummy_ayu berkata...

Nasi Ambang famous kat johor nie...tapi Ayu pun tak suka sgt..tak kena ngan selera..
sama la..Ayu kalu beli baju untuk Ian & Iris.suka Miki, Poney, Padini, Seed...tadi kat Sogo..banyak yg 50%..rambang mata...ramai sgt org adn siapa da yg hilang lagi..

wan nurul hezrina berkata...

tulah malas kalau nak g param2..semua makanan mmg selalunya tak kena ngan selera=(

mekchu berkata...

nasi ambeng mmg ada mee ehh kat dlm tu? kalau kat rumah, kalo makan nasi pas tu nak makan mee mesti tukar pnggan.. tp org indon mmg suka mcm tu sbb nmpk byk kali bibik makan mcm tu

Gieyana berkata...

x pernah try nasi ambang tue..di ambang watie ker jdnya? Ekekekeke..

Nasi kerabu tue mmg sedap..:-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

biasalah tu terkena bila mmbeli di PARAM,

kalau dpt tempat yg sedap mesti sedap nasi ambeng tu, k.eija 1st time try mkn nasi ambeng masa kat JB 2bulan yg lepas, dapat yg sedap..maybe bergantung pada sambal ayam masak merah dia tu ..kebetulan hari tu mkn lauk dia ayam masak merah.., mkn sampai menjilat jari..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...