02 Ogos 2012

IFTAR DAY 10 & 11 : Nasi Lemak & Ayam Goreng Berempah

Ramadhan ke - 10
Takde masak2 pun
Just panaskan lauk2 bekalan dari kampung jek
Alhamdulillah, elok lagi sume lauk2 tu
Ada jugak la rezki nak makan time berbuka 
Kalau tak dibawak bekalan, takut kecik ati pulak mak pak kat kampung nun
Huhu!
Tak elok membazir kan? :)


Ramadhan ke - 11
MamaZN mula masak balik, hehe
Kali ni masak nasi lemak je
Teringin plak tetibe
Tapi kali ni masak ayam goreng berempah skali
Rekues by PapaZN
Kalu ada lebih, bleh buat makan time bersahur :)




Dah lama tak masak ayam goreng berempah ni
Tetibe jadik blur plak
Sebab lupa resipinya, haha!
Google balik la jawabnya =p

Kul 5 nak masak, kul 5 la baru nak on laptop =p
Time tu la jugak nak meng'google' resipi
Amik yang paling sempoi skali sbb takut tak sempat!
Haha!

MamaZN amik resipi dari sini :
Mohon share tuan blog! =p



Kisar kering bawang putih+bawang besar+halia+serai
Lumurkan pada ayam
Gaul2 sekali dgn serbuk kunyit+serbuk kari+daun kari+telur+tepung jagung+garam
Pastu goreng! :)
Sodap!
Alhamdulillah, kenyang walaupun simple jek menu nya... ^_^


8 comments:

syawalsimpsons berkata...

sedap tu ayam goreng berempah..akob arini request sambal petai ikan bilis..kakkakakka....terbaik la jadi pewangi toilet

lia berkata...

mujur semua bahan ada kat umah hang...

Wanieys berkata...

wani pun nk try la ayam grg berempah tu...nampak sedap hihi

eima berkata...

aku ade dah buat nasi lemak ari tu ... sedap plak berbuka ngan nasi lemak besh

wan nurul hezrina berkata...

wahhh mabelesss nampak ayam2 nad..mesti wangi bau rempahnya2

*∽ IZAN ∽* berkata...

amboii rajin nyer masakkk!! nyum2 sedap tuh!!!

mamalieyna berkata...

ini menu hari pertama akak ni..tp bezanya akaknye ayam goreng berempah tak jadi time tu, mmg blur nak buat goreng ayam berempah, mls nak google, so tak menjdi sangat, tp sedap jer..hehe~

eB berkata...

terbaekkkkkkkkkkkk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...