07 Ogos 2012

IFTAR @ Buffet Hotel De Palma Bersama Famili

Full story citer ini:


Hari Sabtu lepas
Kami ada appointment, hehe
Appointment utk berbuka puasa kat hotel =P
Haha!

Janji kul 6 jumpa kat sana
Tapi kul 6.30 kami baru nak kluar umah, huhu!
Mintak ampun pada mereka yg menanti...


Okeh, dah sampai! Posing dulu =)
Sedondon! =p


Lokasi berbuka - Hotel De Palma, Shah Alam
Sebenarnya tahun ni tahun ketiga kami berbuka kat sini
Dah jadik macam tempat rasmi plak tiap2 tahun, hehe


Harga RM68 (dewasa), RM35 (kanak2)
Tahun lepas RM55 untuk dewasa
Ada JayJay, Brothers, Now See Heart & Saff One buat persembahan
Disebabkan tahun ni tahun ketiga kami ada berbuka kat sini
Hotel De Palma kasik offer RM45 kot rasanya utk dewasa


Kambing, kambing! =P
Baru2 sampai tgk ramai giler yg beratur!


Aunty Yaya n kids - Adib & Aiesya


Saya kene dok dendiam kat sini - Mama suruh :)

Macam orang puasa jek, hehe...
Sebenarnya - ngantok ni! ;)


Bukan anak yang nak sedondon dengan mak
Tapi mak yang nak sedondon dengan anak, haha!
Amik aura 'comel' si anak, kahkah! =D



Atok, Nenek & Zakwan bersama mama+papa to be ;)
Aunty Wawa takmo kalah - poppy jugeeekk =p


Baru sampai, meja dah penuh nampaknya, hehe...
Kami tumpang2 dulu la... ;)


Umat manusia!Sesak!


JayJay & Saff One buat persembahan kali ni


Dah 3 tahun ni, asek JayJay jek...
Hehe =p


Papa & anak dara - gaya mulut sama ;)


K.A.M.I! ^_^
Takde dalam gambar PapaZN & Baba Yeop
PapaZN tukang amik gambar, Baba Yeop tertinggal barang
Pertambahan dalam gambar - Bibik Aunty Yaya ;)



Food bagi MamaZN biasa2 jek
Tak menikmati sangat pun
Lebih menikmati keseronokan dan kebahagiaan berkumpul ramai2
Sedap tak sedap, kena tanya Uncle Najjib 
Yang ulang kali tak jemu2 beratur amik makanan, haha! ;)

Mesti ada yang kata
Baek berbuka kat umah, lagi sempoi dan santai
Tapi tu la kan...
AtokZN ni suka lain dari yang lain
So, berbuka ramai2 kat luar camni la cara kami ^_^
Sekali jek dalam sebulan berpuasa


Kawan2 dah penah ke Buffet Ramadhan kat mana2 tahun ni

Pengalaman MamaZN
Berbuka buffet kat PICC paling best!
Selesa, sedap, banyak choice, harga berpatutan (RM55 thn lepas)
Surau pun besar, parking pun senang - kat basement



12 comments:

syawalsimpsons berkata...

so far selama berpuasa sebelom2 ni pon tak penah lagi berbufet ramadhon ni

Zue AnnaLeeya berkata...

comeinya nayli pakai baju kurung...
sedondon plak tuh dgn mama... hehehe...

wahhhh... kamben itu menggoda kalbu... hikhik

ADEEYA berkata...

Jayjay tiap hari pun ada kat de palma ;) hhe

Nana berkata...

de palma ni ok juga la
banyak makanan masak situ goreng panas2

Nanie berkata...

Belum berkesempatan nak berbuka di luar... huhuhu...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Baju baru laa ni ye Nad...hehe..

Hm...akak mmg dh lama tak kuar berbuka kat luar menikmati buffet.

eima berkata...

tak penah lagi buffet sepanjang hidup ... hehehe rasa syg duit sbb tau dah aku ni mmg tak pemakan ....

mama_umar_maryam berkata...

blm lagi buffet kt luar..ala carte ade jugak..tp nnt nk redeem voucher buffet free kt shah alam,hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

wah sedondon sebelum raya nampaknya...
comel nayli berbaju kurung

lia berkata...

buka poser kat luar ni senang sbb x payah kemas umah tp kalut nak smyang la kan...

kayyana berkata...

so far belum pernah lg kak.. hehehe.. kt putrajaya ni semuanye mahal mahal sokmo.. hahaha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Tahun ni x berkesempatan lagi nak g buffet, Papa ZaquanZiqry pun sibuk keje part time wat biskut raya ngan mak, kalau berbuka diluar pun tempat yg paling mudah n senang utk berbuka,

selalu kalau buffet ni kami joint anjuran opis n reunion sekolah jerk, tp thn ni xde pulak yg nak wat reunion..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...