28 Ogos 2012

Hasil Rembatan Guna VOUCHER JUSCO :)

Semalam dah up stori
Yang MamaZN dapat voucher Jusco


Nak dijadikan citer
Sabtu baru2 ni kami ikut Aunty Wawa & Uncle Najjib gi Bukit Tinggi
Depa nak pi GM Klang
So, diorg drop kami kat Jusco dulu
Lepas diorg dah settle shopping barang baby kat GM Klang
Baru la diorg join kitorang kat Jusco

Kami pun apa lagi
Sangat la best sbb Jusco tak ramai orang
Walaupun Padini Concept Store ada sale sampai 70%
Tapi takde sape pun yang MamaZN tgk masuk situ, hehe
Masing2 dah abes bershopping sblm raya, kan? ;)

MamaZN pun idak la nak shopping baju-bajan budak2 ni
Ate, yang ada beli pun tak terpakai lagi, haha!

Kami ada misi lain :)
Misi nak mengabeskan voucher Jusco tu, hikhikhik!
Atas persetujuan PapaZN, 
Kami gunakan voucher tu utk beli menan Zakwan & Nayli
Saje2 kasik reward kat dorang
Janji harganya tak lebih dr nilai voucher, hehe


Hepi dpt menan ;)


Biasanya kalu Zakwan nak menan mahal2 kami tak kasi beli
Pujuk le cemane pun jawapan mak pak nye mesti - NO!
Tapi aritu, bila suruh Zakwan pilih mana2 menan yang dia nak
Memang berjam2 la dok kt area toys tu!
Apa taknya, Zakwan dah mula rambang mata, haha!

Kejap2 nak CARS, kejap2 nak HOTWHEELS yang track kt dinding tu
Kejap2 karang, dia pi amik ketapi THOMAS & FRIENDS plak
Tak penah2 dia minat kat Thomas tu, huhu!
Memang penat la tunggu dia pilih
Sampaikan ada satu masa tu
Zakwan pi amik kete Hotwheels yang kecik RM7.50 tu jek
Zakwan cakap - nak ni je la Mama...

Alalalalala, ksiannya anak Mama sorang ni
Sebab dah terbiasa dpt menan yg harga bawah RM10
Bila suruh pilih mahal2, Zakwan tetap pilih yang RM7.50, hehe...
Zakwan, Zakwan...
Terharu mak kamu ni ha, haha!

Akhirnya, MamaZN yang tolong pilihkan - senang citer! =p
MamaZN cakap kat Zakwan,
Pi amik menan yang mula2 Zakwan pegang time sampai area toys tu
Beli yang tu jek...
Zakwan pun OK, lega la sket mak nye, hehe

Untuk Baby Nayli pun ada
Tak penah2 belikan Baby Nayli menan mahal2 brand Fisher Price
Untuk Baby Nayli punya jek harga dah RM80!
Fuhh! Lap peluh!
Sebab ada voucher ni jek pun
Kalu idak, jangan harap! Huhu!


Baby Nayli letih tunggu abang pilih menan
Kita minum dulu! ;)


Seronok la tu dpt menan
Muke penat jek sbb penat pilih menan, hehe


Baby Nayli pun dah ketiduran dah time dlm kete, huhu!

Balik umah tu, mmg tak menyempat2
Selalu tu, suruh mandi punya la liat
Tapi aritu, Zakwan sangat mendengar kata
Takut Mamanya tak kasi bukak menan la tu
Hehe...


Ini la mainan pilihan Zakwan, hehe
Harganya RM60
Bagus la Zakwan ni, haha! ;)


Tempat parking2 kete


'Ada hati' la mamat sorang ni, hehe


Bila dah beli mainan budak2 ni
Ingatkan abes la sume voucher2 tu
Tak sangka plak aritu MamaZN berbelanja dengan sangat berhemah, haha!
Tak penah dibuat!
Sebab voucher Jusco tu ada lagi balance RM105!!
Hehehehehe....
Sangat bijak berbelanja =P

Bleh la balance nya tu bila barang mak pak nya pula, hikhik!



3 comments:

syawalsimpsons berkata...

ok gak rm105.00 kasi sorang setengah untuk mak pak dier..reward jugak..memasing dapat...baguih ni...

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

best zakwan dapat mainan ye....

mamalieyna berkata...

Hehe.. guna voucher takla terasa sgt beli mainan mahal kan..kalau k.eina pun fikir beratus kali nak belikan mainan mahal2..yelah kita ukur kemampuan diri kan, tp kalau dpt voucher cenggini best la..

ada jugak habuan nayli ye..maknye la yg pilih ye..hehe~

seronok bila tgk anak2 happy!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...