30 Ogos 2012

Beraya Di 'Kampung' La Sangat...! =P

Ni sambung citer raya pertama
Tak lain tak bukan utk anak2 jugak, huhu!
Kuat! Kuat! =p

Kami balik 'kampung' MamaZN
Kampung la sangat, haha!
MamaZN mana ada kampung yang betul2 suasana kampung
'Kampung' yang ada ni pun taman perumahan awam - rumah teres
Camno?
Haha!
Memang tumpang kampung PapaZN jek la ;)

Tu sebab la MamaZN ni kurang betah utk dok kampung
Cam yang MamaZN penah citer sebelum ni:


Ni time kat umah OnyangZN belah Atok
Perjalanan amik masa 5-8minit jek pun dari umah kami, hehe


Baby Maira nan ado sbb ketiduran - tak sehat


Aunty Wawa & Uncle Najjib pinjam Baby Nayli ;)


Dah lepas beraya umah OnyangZN belah Atok
Pi plak beraya umah arwah OnyangZN belah Nenek
Yang bestnya
Rumah terletak depan-belakang jek pun, hehe
Kiranya bertemu tingkap dapur la...
Syok! :)


Baby Nayli @ umah arwah OnyangZN belah Nenek


Atok & Nenek tak berebut bila balik kampung
Sebab umah depan belakang jek

Kami adik beradik (MamaZN, Aunty Yaya & Aunty Wawa)
Pun ikut jejak langkah Atok&Nenek hehehe
Sebab pasangan masing2 pun kat Teluk Intan semuanya
Kalu balik umah pasangan amik masa 10-15minit jek

MamaZN jek yang cam 'jauh' sket
Sebab amik masa dlm setengah jam bila balik kg PapaZN
^__^


Sape takde kampung cam MamaZN? ;)


12 comments:

ALoNa CintamaniszLite berkata...

umah ayah akak pun taman perumahan jgk....hehe.

UmmiQusyairi berkata...

Kita kak.. Rumah mak kita lagi la.. Rumah Flat.. Tingkat 4 pulak tu.. huhu.. Tumpang kampung En. Hubby jek la kat segamat..

Sue-Rya Qistina berkata...

sama jugak. my parents house dan MIL pun rumah 'batu' jugak. mujur beraya jugak kt rumah nenek sblh emak. dpt la jugak suasana beraya di kampung. tido mlm pun sejuk je. hehe :D

Iela Fazielah berkata...

akak pun xde kampung gak... kalau konon blk kampung tu sbenarnyer just melawat sedara mara je.. sbb mak pak akak kat sentul nu..n mak pak mertua kat bdsr tasik selatan je...

Nana berkata...

skang ni kita kira xde kampung la hehe
mil dok kluang tak dok penang dah
mak kita kt kl
so raya pasni tak kl kluang la

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

nayli nampak comel sangat...
kalau jumpa memang acik jue gomol kamu puas2

eima berkata...

kami ade kg ..hehehe
nayli tu mmg bolat ...aku geram betui la

Falsya berkata...

Aloh aloh chomelnyeeeee..

syawalsimpsons berkata...

sue angkat tangan tinggi2..tak da kampung..putrajaya ni la kampung sue...mmmm..tu bila dapat kawen ngan akob...bangga je sebab ada kampong...kakakkak

mamalieyna berkata...

k.eina n en abe, dua2 asal dari kampung....hehe..sorang utara, sorang selatan..susah jgk..hee~

dekat2 camni senang kan... takpe janji dapat beraya dengan family, n sanak saudara~

~AiMi SyAhiRAh~ berkata...

Salam Aidilfitri! Buat para blogger di luar sana!! Jom join contest ini! 3 pemenang bertuah akan mendapat duit raya EDISI TERHAD sampul wajah saya!!;) Klik http://www.aimisyahirah.com/2012/08/contest-nak-duit-raya-cik-misya.html untuk maklumat lanjut.

MrS. F!zA berkata...

kita pnya kpg mmg kpg sgguh..hahaha

comelnya nayli pkai bju kurung..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...