24 Julai 2012

Takde KESEDARAN SIVIK Langsung!

Rentetan daripada entry ini 
Masih ramai lagi yang takde kesedaran sivik, huhu!
Tak prihatin pada ibu mengandung, warga emas, ibu yg dukung baby & OKU
Aritu dah terbaca kisah Mia & Nana time naik tren
Ksian Mia siap duduk atas lantai tren tu
MamaZN pun ada gak citer pasal AtokZN yang mengalami nasib yg sama

Kali ni sesaje la kan
Nak tengok akan alami nasib yang serupa atau tidak?
Dapat tempat duduk ke tak?
Ada yang ksian ke tak?
Dan jawapannya : SAMA JE! Huh!!

Cuba bayangkan
MamaZN dukung Baby Nayli yang dah ketiduran
Sebelah tangan dukung Baby Nayli
Sebelah tangan lagi pegang tiang
Naik tren Putra LRT dr KL Sentral - Ampang Park
Dengan tren yang laju dgn kita2 tak stabil
Dapat tmpt duduk kat stesen KLCC
Alahai... Lagi 1 stesen nak sampai kot baru dpt seat!
Yang dr KL Sentral - KLCC
Ada la dalam 5-6 stesen tu...
Sorang pun takde yang sudi membantu!

Awak puasa, tak larat nak berdiri
Saya ni pun puasa jugak
Siap BF kan Baby ni lagi kot..!
Alahai, sedih la tgk rakyat 1 Malaysia yg camni
Yang duduk2 belakang tu sume muda belia remaja yg sehat2 lagi nampaknya


Saje soh PapaZN amikkan gmbo
Siap background mereka2 yg duduk tu skali, haha!

Takpe...
Saya tak marah awak2 yang berdekatan dgn saya tu, hehe
Di bulan Ramadhan yang mulia ni, saya maafkan je
Tapi andaikata ada yang cam sape2 yang dok blkg tu
Maafkan saya pulak la ye sbb glemer kan awok2 belaka, haha!


p/s:
Di bulan yang mulia ni, apa la salahnya tambah pahala =p
(renungan buat diri sendrik jugee)


20 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

tak paham dgn org kita yang kurang prihatin dengan keadaan sekeliling

mamaRIFQY berkata...

sangat la xde ksedaran sivik..haishh..ape daaa..xkesian ke..dahla nayli tu gebu geban..mst berat kan??

Falsya berkata...

Mmg selfish betul semua2 org tuh...bende2 mcm nie pucuk pangkal diri sendri tau..sendri boleh pikir.lgeramnye lahai ngan sikap org2 yg naik lrt nieh..mmg mengong!..patut nad suruh en asben snap je muke2 mangkukssssss2 tuh semua..geramnyeee!!!..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ berkata...

alahaii dgn nayli yg bambam sambil pegang tiang kalau lin la lama jatuh tu hehehhe ... nak buat cam mana org m'sia peel nk selamatkan diri sendiri je

Cute Mum berkata...

nie belum time orang shopping raya nad.. kitorang pernah pergi dulu, dari kajang sampai midvalley berdiri jer.. sbb tue memang takkan naik bila bawa dania.. tak larat kot..

alyyani berkata...

sungguh lah nad. kita penah je exp same thing. buat dono je. tak macam masa kat hongkong dulu tren kan main transport. kita masuk je berpusu org diri nak bagi kita duduk sebab ada anak kecik. kalau nampak warga emas pun laju je diorg diri apatah lagi pregnant lady. 1 malaysia katanya ye. sabajelah..

MaMa CyDa berkata...

Memang dari dulu org kita nih macam tuh. buatlah iklan bagai pun smpi keluar kat tv. takdenya kesedaran lgsg. Kot akaklah kan, rasa serba salah masih nak duduk kalo tgk ader org yg lebih memerlukan dok berdiri dpn kita. dorg nih mmg takde hati dan perasaan kot huhuuuhh

dorg lum kena ... mana nak tau ... sok dah terkena, ha taulah .... hikhikhik

mama tisya berkata...

kalo dr kl sentral mmg sesak la...spt dijangka pyh nk dpt seat even dukung ank kecik

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

k wat mcm mane nad,
mentality org kite msh takuk lama,
dh byk iklan pun tak paham gak..
sabo ajela.. heheh

tp nk leh smpi tempat dituju,
kebas jugak bahu awak tu.. hehehhe

Ardini Humaira berkata...

haaa kan dah siap nampak muka skali.. hehehe... harap diorang ada kesedaran sivik la pasni

Ismi Iman berkata...

xpatut toi dyorg wt g2 kat kak nad

lieyalatif berkata...

ya Allah....sian plak tgk nad dokong nayli n berdiri dlm tren tu....teruknye laaaa....malu lak jadik pompuan2 yg dok tu...tgk gaye muda2 lagi tu....aduhhh...malu...

~aYu~ berkata...

mmg geram. sdgkan kita biler nampak org pegang anak kecik. automatik akan bg dia dok. kena kat diri sendiri, rasa angin je. sy baru kena camni kat carrefour. tunggu hubby nak bayar, sy dukung anak yg tido, nak duduk takde seat. penuh dgn couple dan bibik jek... hmmm..

kekucingkatz berkata...

Memang diorang takkan bagi tempat duduk punya lah...lagi muda umur diorang drpd Nad lagi payah nak jumpa yg baik...kebarangkalian adalah 20% je budak-budak ni akan bagi tempat duduk...

Zue AnnaLeeya berkata...

bagus nad amik gambo...
glemer bdk2 muda kt blkg tuh...
bior lps ni rasa malu sket... huhu

mummY daniSha berkata...

betul..sy penah tren sesak sgt..terlalu sesak..sampai anak menanges...tp x de sorang nak bg duduk..kalau x bg kat maknye..cukupla bg kat budak2 kan...

mummY daniSha berkata...

betul..sy penah tren sesak sgt..terlalu sesak..sampai anak menanges...tp x de sorang nak bg duduk..kalau x bg kat maknye..cukupla bg kat budak2 kan...

Eca Dwinky Asha berkata...

Ya Allah,napa juga xprihatin sgt ne..apa la salahnya.

wan nurul hezrina berkata...

hahaha kan kan dah kena amik gambar2..memang takder hati langsung.muda lagipun gagah perkasa..memang pemalas.takderlah kata nakkasi org yang layak duduk..isyk budak2 muda skang tak makan vitamin.tak larat nak berdiri

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

alahai kesiannya Nad,
itulah masih ramai yg xde kesedaran sivik, masing2 pentingkan diri sndiri n keselesaan utk diri sndiri jerk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...