31 Julai 2012

Sehari Untuk Refresh!

Assalamualaikum dan Selamat Pagi! :)

Semalam sempat buat 1 entry jek, huhu!
Sebabnya, diri terasa sangat la lemau!
Apa taknya...
Bertolak dari kampung kul 9mlm (Ahad)
Sampai umah kul 1.30pg! (Isnin)
Aiyak! Letih!
Dah la dari Jumaat - Ahad full dengan macam2 aktiviti
Almaklum balik kampung, ada aje menda nak dibuat, huhu!
Pulak tu, banyak dok dalam kete jek
Memang lenguh pinggang makcik ni ha... Adeyh!

Dah balik umah plak
Macam2 keje umah kene dibuat
Dengan basuh baju sampai 3x round
(MamaZN tak tumpang basuh kt kg)
Sidai, lipat, sidai, lipat
Belum kemas umah, sapu sampah, kemas pinggan mangkuk
Hmmmmm...
Takkan abes keje2 umah ni sampai bila2! ;)



Baby Nayli hepi balik kg ;)


Balik kampung aritu lepas solat Jumaat
Alhamdulillah, sempat sampai umah MamaZN
Dapat la berbuka dengan NenekZN je
AtokZN tak sempat berbuka sama2
Sebab 'ter'sesat kat Ipoh! Huhu!
Takde rezki nak berbuka sama2... =[
 Kita ganti minggu ni ek Bah! ;)


 Hepi2 pun nampak 'muka penat' Baby Nayli, huhu!
Ksian dia... Tak cukup tido


Tapi memang seronok bila dapat balik kg
Paling best sbb dapat berkumpul ramai2
Dapat la berbuka sama2
Kat umah MamaZN tak sempat pun nak berbuka ramai2 ni
Sempat berbuka ramai2 kat belah PapaZN jek
Saje la kasik chance PapaZN nak buka ramai2 ngan famili dia...
PapaZN kan terpaksa kerja di pagi raya (sampai seminggu) 
Sobs... =[


Cakk!
 

Zakwan & Baby Nayli pun kemain hepi
Sebab dapat jumpa sepupu2 yg jarang dpt jumpa
Balik kali ni kemain la depa main sama2
Lari sana, lari sini, jerit sana, jerit sini
Mana la Baby Nayli nak cukup tido
Asek terganggu jek dgn suara abang2 n kakak2 nya main

 
Baby Nayli  & sepupu2


Minggu ni turn famili MamaZN plak berkumpul, yeay!
Best sebab Isnin pun cuti gak kan? Hehe...
AtokZN & NenekZN yang akan datang KL 
Lawat anak cucu menantu
Terbalik suda... Haha!

Takpela, nanti kami dok kg seminggu sebelum raya tu ye!
Teman AtokZN & NenekZN ^_^


p/s: 
Hargai lah 'mereka' sementara mereka masih ada, hukhuk!



10 comments:

ieyda berkata...

alala...ciannya baby nayli tu penat....

eima berkata...

dah lama tak balik kg .... sejak raya korban lepas .... hihi sbb MIL ngan FIL rajin turun cni ... rumah kg diorg tu tgal gitu je ... nk raya br balik smula... belah aku ni jauh sikit pastu ntah la ... hihi

Myra Jay berkata...

Ayat yang last tu rasa sayu je..

Memula entry sampai nak abes ceria je baca.... :)
Selamat berpuasa ye kak ;D

Nana berkata...

blk kammpung mmg best
yang tak best tu nant nak mendobi hahaa

syawalsimpsons berkata...

penat2 pon nampak semangat je nayli erk..kiki....seronok tu balik KG..sama la ngan sue..weekend pon blk umah MIL...

Ya ALya berkata...

penat...tapi happy kan...

kayyana berkata...

seronok kan bile berbuka puasa kt umah mak ayah nih... yelah.. btul ckp kak nad.. time mereka masih ada lah kite nak berbuka bersama makan bersama... haih... doa doa lah panjangkan umur ubu bapa kite.. amin.. sian baby nayli penat ye.. hehe... rileks je dok niarap kt simen tuh.. hehehe

Falsya berkata...

baby nayli!!!!..geramnye!!!..

lia berkata...

owhhh papaZN keje ke raya?

nad beraya mana? meh la mai umah mak lia kat kg subang, lia raya c2 jer tahun ni

Imaan09 berkata...

bila laa rambut nouri nak jd cm rambut nayli

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...