26 Julai 2012

Sebab CANVAS PHOTO Ini, Zakwan Menangis!

Adoi la hai!
Tak tau la kenapa Zakwan ni seorang yg sangat perasa
Mudah betul terasa!
Nak kata Zakwan lembut, tak jugak...
Walaupun Zakwan bukan jenis melawan bila gado2 ngan rakan sebaya
Tapi Zakwan ni jenis... Emm, cemane ek?
Memang 'kena' sangat la ayat tu untuk Zakwan
Luaran jek nampak keras, lari sana, lompat sini
Tapi hati die haluuuuusssssssssss!

Nak dijadikan citer
Dalam minggu lepas rasanya
Ada 1 hari tu PapaZN balik lewat dari keje
Zakwan ni pulak bile dah ptg
Dengar jek bunyik moto trus bukak pintu, ingatkan Papa dia balik
Rupanya bukan... Terus buat muka sedey

Bila PapaZN balik je, blum masuk umah lagi
Zakwan dah marah2 Papa dia
Papa, Papa ni balik lewat jek
Saya rotan nanti!

Nampak cam kasar je kan?
Nak rotan2 bapak sendrik! Hehehe
Kami pulak takde la gelak2 pun
Kang rosak plak 'mood' Zakwan nak 'marah' PapaZN ;)

Tau kenapa Zakwan marah2 tu..?
Ha, sebab ini :
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*





Biasanya PapaZN pi keje pagi2 tu, sempat cium Zakwan je la
Sebab memang Zakwan tak berjaga lagi
Bila dia dah jaga, tengok Papa dah takde, dah pegi work

Tetibe, masa tengah tengok tv
Zakwan peluk MamaZN pastu dia cakap
Mama, saya rindu kat Papa
Tengok gambar tu je, saya rindu Papa...
(tunjuk kat canvas photo tu - MamaZN gantung kt dinding)

Sebab ini la Zakwan marah2 Papa sampai nak rotan2 tu
Pada luaran - Zakwan marah2 Papa
Tapi sbnrnye dalaman - Zakwan rindu2 Papa

Alahai, anak bujang sorang ni...
Sedey Mama nya ni ha
MamaZN pun suruh la Zakwan telefon PapaZN
Saje nak kasik hilang rindu Zakwan tu
Bila dah dapat cakap, Zakwan bantai menanges teresak2!!!
Zakwan cakap kat Papa,
Papa, saya rindu Papa... Saya taknak Papa work!

Hahahaha!
Kelakar! Kelakar sebab MamaZN pun ikut nanges sama! 

PapaZN pulak tak terkata, sbb die pun rase nak nanges jugak =[

Zakwan, Zakwan...
Bila dia buat perangai yang macam2 rase cam nak lepuk jek!
Tapi bila datang perangai dia yang satu ni
Rase bertambah, tambah, tambah, tambah sayang kat dia, huhu!

Baru2 ni sebelum tido Zakwan cakap kat MamaZN
Mama, saya takmo marah2 Mama dah...
Saya taknak Mama mati
Saya taknak Mama masuk dalam tanah
Erkk... Zakwan!!!!!!
Tindakan refleks : Peluk Zakwan kuat2!


Nape ye Zakwan macam ni?
Normal ke?
Kurang kasih sayang ke?
Lebih kuantiti dr kualiti kot
Maknanya kami la yang kena memperbaiki diri, Insya-Allah


11 comments:

lieyalatif berkata...

e'eh...so touching lieya laa nad...serius lieya touching tau!!

touching sbb budak baye zakwan ni boleh 'pikir' n 'ckp' bende soal2 rindu ni....care die ckp tu mcm mendalam sgt rindu die tu...serius!! kagum pun yeak.....

nampaknye mama n papa WAJIB amik cuti lame sikit n gi holiday.....betul2 spend mase cuti ngan zakwan....

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

itu normal...
kalau nak kata kurang kasih sayang farisyah yang kami tumpukan kasih sayang kat dia sorang pun mcm zakwan...
kalau tengok cerita sediah2 mesti dia ikut nangis tambah2 kalau cerita kisah keluarga...
itulah naluri anak2 sekarang..lagi sensitif berbanding kita dulu...

tapi yang nyata zakwan memang anak yang baik dan penyayang...

Em's Family berkata...

sebab dia anak sulung :)

mamaRIFQY berkata...

alahai sedey jerr!! pandai la zakwan ni..hati lembut macam tisu..

syawalsimpsons berkata...

dier mmg syaang sangat kat papa dier lebey ni...

Salmi Khairil berkata...

ciannyer zakwan..sedih pulak mendengar nye..

♥cikmOt♥ berkata...

biasalah budak2...dia nakkan perhatian...

nak nak sejak ada adik ni kan

eima berkata...

hmmmm sensitif guy la zakwan ni ...

fahim kadang je cemey ...sensetif die cam cerita kek ari tu je la ... sama cam kes zakwan ngan besday party tu ...

romantik klu besar nanti zakwan ni

Amieylee berkata...

Huhu sarah plak belum lagi mcm tu...sweet sgt zakwan

Sue-Rya Qistina berkata...

sensitifnya zakwan. biasalah tu, bebudak. dtg angin sensitif dia tu, mcm2 la dia ckp yg bkn2. hehehe. anak sulung saya pun sama. klau kita bg perhatian pd adik dia je, mesti dia akn ckp, mummy ni asyik syg adik je tau. anak2 ni mcm2 ragam

lia berkata...

Zakwan & Amsyar ni kembar ke apa? ayat sejibik sama he3...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...