26 Julai 2012

Saya Yang BAMBAM! - Baby Nayli =)

`1qYe, Baby Nayli la yang bambam tu
Takkan maknye kot kan? Haha!
Maknye mmg dah lama bambam, kehkehkeh! =D
Sampaikan IbuDamia pun termimpi2 kan Baby Nayli, hehe

Semalam genap la Baby Nayli umo 7bulan
Ya Allah, kejap je rasenya!

Ini budak sangat senang jek menjaganya, haha!
Biar dia pi merayap mana2
Golek la mana dia nak
Dah nanges sbb takleh golek dah / penat, baru angkat
Pastu biar la dia golek lagi, hehe
Sampai maknya ni berapa kali bangun duduk bangun duduk ntah
Kalu tak turun jugak berat maknya ni taktau la, haha!

Merangkak, mengesot, duduk sume tak bleh lagi
Senjata utama Baby Nayli, tu la yang satu tu - golek2
Giler laju! =P
Tak sume baby sama kan die punye perkembangan?
Lambat sket kot kan..?
Tapi yang pasti, part angkat dada tu dah lepas la tu
Punggungnya aje tak terangkat skali, haha!
Berat CD ke? Kahkahkah!




Bulan pertama merasa solid food (umo 6bulan)
Nampak gaya cam Baby Nayli takmo sangat nak makan
Tapi masuk jek umo 7bulan (smlm la tu)
Asyik ternganga2 jek
Makan pun, Alhamdulillah dah boleh terima, tak macam sblm ni...

Mulut nya dah start pokpekpokpek
Bila maknya jauh je sket mula la nanges - Ma...! Ma...! Ma...!
Bila nampak papanya dah balik dr keje - Pa...! Pa...! Pa...!
Dengan abang Zack paling Baby Nayli suka
Suka menyakat, haha!
Pastu Abang Zack jek yang pandai buat Baby Nayli ketawa ngekek2
Baby Nayli panggil Abang Zack - Ba..! Ba..! =)


Apa lagi nak citer?
Takde dah kot...
Setakat ni, itu je la pencapaian anak dara ni, hehe

Petang nanti nak ajak PapaZN pi klinik la
Check-up Baby Nayli

Pertanyaan utk kawan2
Cemane ek kalu kad/buku check-up baby hilang?
Tak tau mana letak...
Tapi rasa2nya tertinggal kat klinik
Tapi takut plak kalu klinik kata takde...
Dah cari sume tempat dah ni, huhu!


p/s:
TAHNIAH buat kawan2 yang kerja gomen
Atau pasangan masing2 yang kerja gomen
Merasa kome bonus raya ye, hehe
Syukur la...
MamaZN tumpang hepi jek pun jadik la ^_^

7 comments:

@e_da berkata...

kejap dah 7 bulan kan.. esok2 nad buat entry dia dah leh jalan dah.. time fly to fast!

syawalsimpsons berkata...

nayli mmg bambam tau...muka pon dah nampak macam zakwan dah...

Kella berkata...

olololo... tomeynya dia! nak cium sikit!! muahh!! hehe ;)

Salina@IbuAqil berkata...

Comeinya Nayli..
Ntah bila merasa nak peluk dia..
Alhamdulillah nad bonus tu rezeki si Aqil nk dpt duit raya lebih le tu.. ;)

MarNan Boutique berkata...

Istimewa utk para Blogger dapatkan diskaun 50% (terhad 5org shj), syaratnya iklankan "Semanis Aroma Buffet Ramadhan" kat blog masing2, maklumat seperti harga, tempat, kemudahan, menu istimewa, flyers, FB Page hendaklah dinyatakan. Kemudian emailkan kpd kami nama, no hp dan link iklan blog tersebut ke aroma.buffet@yahoo.com..terbuka sepanjang bulan ramadhan...hurry up!!! contoh iklan http://lovemarnan.blogspot.com/2012/07/diskaun-50-berbuka-puasa-utk-blogger.html

lia berkata...

hari tu tgk gmbr Nayli kat blog nana, siap konpius, adkh lia slh ingt ha3... rupanyer mmg Nayli pon...

eima berkata...

mana entry mkn baby bayli ni .... dengki aku tgk nayli ... hmmmm klu alisha pun bambam gini .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...