25 Julai 2012

Rumah Baru SETENGAH JUTA Dah Siap! =P

Bukan kat mana2 pun
Tak jauh...
Kat BSP ni jugak
(Bandar Saujana Putra, Jenjarom)

Tahun lepas pegi tak siap apa2 pun lagi
Sekarang dah tersergam indah dah
Ceh ayat, tak bleh blah! =p


Rumah Semi-D double storey ni tau berapa harganya?
Atas RM500K!!!


Bukan kami punya...
Kami takde la semampu ini =P
Saje je jenjalan sampai ke perumahan baru kat BSP ni
Tengok suma dah siap naik dah
Cantek2 plak tu pattern nya

Masa awal2 launching dulu
Promoter tu siap bgtau lagi umah2 ni
Ada yang David Teo & Farid Kamil dah beli
Ntah ye tah idak
Tak le MamaZN pasti, hehe
Ke sbb nak tarik pembeli kot, taktau la kan? Hehe




Yang ni pun Semi-D gak
Tapi single storey
Harga pun lebih kurang...
Kalu tak lebih setengah juta tak sah!




Macam perumahan persendirian plak
Siap ada berpagar khas
Sedangkan sama2 jek dok 1 BSP, huhu!




Kalu ikutkan Bandar Saujana Putra ni kira terpinggir gak
Tapi disebabkan kami bersebelahan dgn hi-way
Dan memang dikelilingi dengan hi-way pun
(Elite & SKVE)
Harga bukan main melambung tinggi!


Harga2 umah sekarang ni memang betul2 harga men'shekik'!
Betul tak?


13 comments:

eB berkata...

eB sellau gi alam impian pn dok usha umah2 yg > 500 K tuh... kalo la tetiber duit trn dari langit. brangan. ha3

PUANSTOBERI berkata...

rega 500k utk umah ada tanah tu kira oke lagi tu Nad.
Kat sblh umah akak tu, ada kondo baru naik. saja la gi tgk, reganya bermula 500k, tp yg tu da abis, yg tinggal 600k ja.. gulp. gulp.

mun berkata...

500k fuh pengsan mendengarnya..harga rumah memang melambung tinggi kan sekrang nie.....

MrS. F!zA berkata...

Rumah kami tksmpi suku juta pon..hahaha blhlah bt berteduh family kecik..smpi bila nktmpg rumah gomen ni..nkjgk merasa rumah sdri wp murah..hihhi tklama lg berjiran lah kita..

syawalsimpsons berkata...

mahai tu....

~emmie marja~ berkata...

kondo/apartment pon mahal sangat2 skrang nih .. apatah lagi rumah landed.. huhu.. hari-hari dok belek2 drawing nih ha... berangan jer la mampu...nak2 skrg nih developer dok syok buat rumah 3 tingkat..ades..memang tak merasa la dok umah landed nih...

MamaYatie berkata...

haha...balik dr param smlm kami pun usha.cantek kan...dah tu ramai pulak yg renovate bg perbesaq lagi..tak paham betul (mode: jeles).

pstt..mmg David ada beli pun tak tau utk dia ke sapa..tp mmg ada staff dia yg dapat as bonus thn 2010.tp staff tu mmg dah berbelas thn polo belakang dia yer..bukan setahun dua..hehee

mamaRIFQY berkata...

mmg rumah skang ni sgt mahaii.....na beli umah ngan pak sedara..so tak mahai sgt..145k..

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Dulu k.atie & HB ada beli umah kat Bandar Saujana Putra tu(rumah 2 tingkat) tp dah jual sbb xduduk pon.

Kami kat Perak(masa beli kami keje kat KL)...jarang g kesana.Alhamdulilah,ada pembelinya...xlarat nk byr RM1000 lbh sebln:(

Dah ada tol ya?..dulu blm siap lagi tolnya...

Sue-Rya Qistina berkata...

Harga rumah skang melambung2! klau nak pun, kena guna skim rumah pertamaku. tp bkn la dpt cam rumah yg kita idam2kan la. huhuhu

mama tisya berkata...

mmg umh makin mhl...bila la nk dok umh sendiri

ALoNa CintamaniszLite berkata...

rumah harga cenggini tp leh parking kete depan umah dan ada tanah sekangkang kera nk tanam serai kunyit pokok daun kari, pokok pandan, daun kesum....ok lagi Nad...hehe..
Kalo harga cenggini tp umah dok atas angin...tak best lah wlpn private..

Liza berkata...

Tetiba tertangkap kat ayat david teo ngan farid kamil tu. ayat yg sama kami dpt masa survey rumah kat area mana ntah, xingat. Tp yg kami tgk tu service apartment. Dorg suka buat investment kot.. Amaklum la, duit dh lebih sgt.....hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...