02 Julai 2012

Penantian Satu Penyeksaan!

Ahad aritu kami pi Giant Shah Alam
Misi utama - nak buat sticker nama

Sampai sana kul 11.00 pg
Dapat stickernya pukul berapa...?
Pukul 1 ptg!!!
Naseb baek la MamaZN pose time tu
Dapat gak mengawal kemarahan, uwaaa...!

Ni la kedainya
Adoiyai..!
Cam budak baru blaja je pekerjanya tu
Padahal dah keje lama
(sebab tahun lepas pegi, dia ni jugak)

Sticker yang MamaZN nak tu sangat la simple
Takde la nak tambah2 gmbr ke hapa ke
Tapi nak menunggu dia meng'edit'
Bapak lama!!!

MamaZN yang pi order n tunggu
PapaZN plak pi la jenjalan melayan bebudak
Dah la Zakwan lapo! Ksian dia...

Zakwan 'jaga' Baby Nayli :)
'Jaga' la sangat, ahaha!

Baby Nayli mula rimas dah...
Abang Zack ni kalu sayang sampai geram2!
Lagi kuat pelukannya sbb geram2 sayang =p


Masa MamaZN datang kedai dia tu
Takde pun customer lain
Tapi lepas tu, terus ada 3 orang customers lagi yang dok menanti
Ate, lama bebeno!
Bukan nak buat sampai 1000pcs pun!
100pcs pun tak sampai!
Pastu lepas dia dah taktau @ fed-up asek buat try n error jek
Dia pi la tanya kat pekerja kedai barangan silver sebelah tu
Cemane nak edit la, nak print la...
Mamat tu buat lagi laju drp minah ni
Adoiyai, adoiyai!
Naseb baek la MamaZN tak marah2
Memula mmg nak marah dah
Tapi cam takde kesan pun kat dia nnt kalu kita marah2
Lagi dia kalut & lagi lambat wat keje ada la gamaknya
Saboooooo je la!

Tak kesah la dia tu pekerja baru atau lama pun
Bila dah tau diri takde la pandai sangat bab2 meng'edit2'
Elok la rasanya dia belajar time takde customer datang 
Belajar perbaiki diri
Idak la dok melangut jek tengok orang lalu lalang!
Bila dah macam ni, kan ke susah
Kalu bukan MamaZN yg marah2
Ntah2 dia kene marah2 dek customer lain
Tak pasal2 jek!


p/s:
Dan tak pasal2 jugak
PapaZN plan nak buat biz yg sama, ahaha! =p



15 comments:

Gieyana berkata...

Sticker utk apa nie Nad? Mcm menarik jer bunyinya..:)

MamaYatie berkata...

aiyoo....10 menet pun boleh siap patutnya...kat tesco shah alam/k4 subang pun ada nad

Sue-Rya Qistina berkata...

aik..kata keje kedai printing, xkan xde basic langsung ttg editing. mengarut sungguh. cmne je bole dpt keje kt situ. (saya slalu jugak g giant sek 13 ni..hehehe)

mama_umar_maryam berkata...

kite ni niat nk tlg org kite niage kan..tapi servis cam hampeh..huhu

mummy_ayu berkata...

pernah kena mcm nie..mcm tak nak berniaga jer kan..dr nak beli terus tak jadi beli...

Salina@IbuAqil berkata...

Nak tempah nad..
Jadi penempah pertama..
Ada diskaun x?! Hik3!!!

eima berkata...

aku tak dak pengalaman ...nk baut je aku suruh kakak aku buat je ... hehehe

tak pasal kak izan CM jd kakak aku kan .... she d best la

Bionic women berkata...

kalau hubby kita tu, maunya menangis budak tu di marahnya..hubby kita x tahan sabo kit bab2 macam ni...
kita lak yg naik malu kengkadang..
pastu dia pantang kalau x pandai tapi buat2 pandai, lebih baik cakap awal2 x pandai buat..haha

lia berkata...

aigooooo itu mmg menyakitkan hati... sbb qty hang order skit jer, tunggu lama gitu...

ADEEYA berkata...

Giant SHah Alam? Sec 13 tu ke? Hehee

fieda berkata...

olo..comey jer dorang duk dlm trolly tu..

mamalieyna berkata...

huh..mmg buhsan bab kena menunggu2 ni...sian anak2 la kan..huu~

wan nurul hezrina berkata...

kalau kena customer panas darah mau dia hangin maki2..mmg yang kesian anak2.btul kata eina

Mummy GreenyHouse berkata...

hihi..buat biz yang sama.bukak booth seblah kedai die.. :p

amylela berkata...

Hi...sapa2 nak tempah sticker nama waterproof boleh tempah kat ig sticker_nama_anak atau FB (Sticker nama anak waterproof) tak payah susah2 nak beratur buang masa kat kedai.. Jimat masa. Postage rm4 shj.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...