05 Julai 2012

Nak Tau Tak Orang Ni Tengah Buat Apa?

MamaZN sembunyik2 snap gambar ni
Time ni tgh ralit dok dalam kete sementara tunggu PapaZN potong rambut
Anak2 plak dah tido
Terpaksa la temankan depa tido dalam kete tu

PapaZN parking depan Kedai Perabot XYZ (bukan nama sebenar)
MamaZN plak taktau nak wat menda
Aasyikkkkk la memandang Mamat kat kedai tu buat keje
Kejap die angkat barang, kejap die sapu sampah, 
Kejap lagi kang die pi hirup udara luar sat

Pastu die sambung balik buat keje
Tetibe.........
Sebelum tu MamaZN nak tanya kawan2
Kawan2 kan, kalu lap sofa (leather/pvc) guna apa?
Kain lap kan?


Tapi mamat yang berada di dalam gambar di atas ni
Yang bekerja di Kedai Perabot XYZ (bukan nama sebenar)
Lap sofa (leather/pvc) yang dijual dan bakal dibeli oleh pelanggan 
Dengan menggunakan mop!!!! 
Elok lepas die mop lantai, die pi mop sofa plak!
Mengucap panjang mak ni nengoknya, huhu!
Ksiannya sape yang beli sofa tu...


14 comments:

eima berkata...

sape beli sofa jenis leather sbb kesian la ....

tp sap eyg nk beli sofa display .. aku nehi hey la..alang2 dah keluarkan duit baik beli baru terus ye dak ....

dasar pemalas betui .. pi report kat tokey die

Bionic women berkata...

x senonoh betul..tu agak2nya memang bos dia suruh wat gitu ker, dia memandai ek???? huhuhu

lieyalatif berkata...

hah ye ke nad?...cesss kuang asam kan....ntah2 bos die pun tak tau perangai staff die bersihkan sofa pakai mop....ape laaa...

lieya kat umah ni pun sediakan span khas ngan pembersih leather....sayang wooo sofa leather kiter...

mummy_ayu berkata...

ni kes pemalas la ni..nak senang, dia buat la mcm tu..kalu boss dia nampak, silap hari bulan kena marah gak..

Amieylee berkata...

Huhuhu mengong tul depa ni..sesuka hati aja lap guna mop

syawalsimpsons berkata...

ehhh...sengal punyer tukang cuci tu..adoi....spoill

Mama Ukail berkata...

hahaha...malang nsb sape beli sofa tu.beli mahal2 rupenya dah kena lap dgn mop lantai...

Aisy Nasiha berkata...

kat mana kedai ni? kat BSP juga ke? ai, sesuka hati dia bt keje...sian pelanggan..

Falsya berkata...

eeuuuwwww!!!..xsenonoh betul tau..kesian org yg beli sofa tuh..

Imaan09 berkata...

moral.. sapa beli sofa, cuci bersih dulu sebelum guna.. ada kawan pernah melalui menda y sama.. kt kedai mamak.. dia xde kerja, dilapnya meja ngan kain buruk.. tetiba kawan g oder...dia pun stop n trus buat roti canai.. tangan???xbasuh dulu pon..huwaaaaa..

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Hampeh betul budak tu. Kot berabok pun sofa tu...spare ler penyapu bulu ayam kat tepi pinggang ke hape..

fieda berkata...

ni sebab malas la ni..terus buat keje 2 dalam 1..

wan nurul hezrina berkata...

makkk aiii..g report kat tuan dia sure kene pecat!kalau leather mmg sensitip.kalau guna air biasa tuk lappun mudah pecah2.kana ada cucian khas bukan pakai tibai jer..huhuhu hangin.sib bukan nuruk towkeydia

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

aduhai mmg nak buat keje senang jerk pekerja kedai perabot tu, alang2 dia dah mop lantai terus dia mop sofa tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...