19 Julai 2012

Misi Mencari KETAM @ PASAR BORONG SELANGOR!

Kami ke Pasar Borong Selangor dulu
1st time kami gi Pasar Borong Selangor ni
Selalunye tu dok dengar org citer jek
Takpun selalu nampak kalu nak gi Jusco Taman Equine

Actually
Sejak 2 minggu lepas lagi PapaZN asek ngajak pi pasar
Selain nak beli barang2 basah
PapaZN teringin bebeno nak cari ketam merah! =)
Itu la sebab utamanya pun

Tu pun naseb baek la pi Pasar Borong Selangor
Kat Taman Equine tu
Kalu idak, PapaZN ajak nak pi Pasar Banting!
Humang-humang ai!
Jauh bebeno!

Pagi2 kul 7 dah gerak kluar dr umah
Bebudak ni pun hangkut skali
Dengan tak mandinye, hehe
Lagipun sblm nak pegi masing2 masih tido lena lagi
Masa dukung nak bawak masuk dlm kete
Bleh plak sama2 terjaga
Hmmm, memang selamat la... ;)


Tengok! Ceria kemain! :)


Dengan ayaq liuq basinye, terus peluk2 cium2 Mama :)


Ksian anak dara tak puas tido lagi, hihi


Dalam perjalanan
Matahari baru nak naik
SubhanAllah! Sangat cantek kot!




Ha, dah sampai!
Ini la dia Pasar Borong Selangor :)
pic from google


Ingatkan nak la turun sekali ikut PapaZN cari barang
Sekali hujan daa...
Terpaksa la bertapa dalam kete dgn Baby Nayli
Zakwan jek yg turun ikut PapaZN, huhu!

45 minit gak la dok dlm kete tu
Sampai dah kematu kot! =P
Baru la PapaZN & Zakwan settle berbelanja


Komen PapaZN : 
Ok la, best jugak... 
Tapi ramai 'orang seberang' (tak peramah plak tu!)
Tak macam pasar @ Banting, ramai 'orang kita'
Harga plak boleh tahan murah

Komen Zakwan : Best! Ada kepala lembu! =P


p/s:
Misi pencarian ketam merah PapaZN - GAGAL!
Dah pikir2 dah tengah hari tu nak masak - masak lemak cilipadi
At last, kuciwa...! Ksian...


Kawan suka cari barang @ pasar basah tak?
Ke beli barang2 basah kat hypermarket cam Giant/Tesco/Carrefour jek?

8 comments:

MRS. K berkata...

kite pegi sini setahun sekali je huhu.. pegi sebab nak beli banyak2 coz buat open house raya.. huhuu

syawalsimpsons berkata...

zakwan tak mandi lagi erk...kikikiki..sweet je pelok mama dier

Mamamya berkata...

klu akak lbh suka belanja kat pasar basah sbb sayur/ikan/ayam lbh fresh...kat melaka ada kedai yg jual ayam yg mmg kita pilih masih hidup pastu barulah disembelih...


akak pun dah lama x makan ketam..suka masak sambal pastu pecahkan telur... :)

alyyani berkata...

rumah kita seberang pasar borong tu je nad. jarang bebenor pegi. dulu masa bujang and be2 selalu la pegi. dah ada anak tidak lagi. sebab laki tak pandai pegi pasar. maka beli ikan ayam dlm aircond je lah. :)

mama tisya berkata...

tk pernah bli ketam or masak ketam....bli brg2 kt jusco je sbb dkt ngan umh..hehe

Nana berkata...

suke g pasar klw nk bli barng nk masak

eima berkata...

aku baru pegi 2 kali je .. tu mil nk cari pe mende tah nk masak ari tu ....


slalu beli kat c4,giant ngantesco je

Iela Fazielah berkata...

nad..nape gi pasar borong xhabaq...dekat sgt kat rmh akak ni..sama dgn rmh alyani...akak pun xpegi pasar..selalu kirim je kat huby akak...siap buat senarai lagi..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...