12 Julai 2012

Jumpa RAKAN ALAM MAYA @ Pusat Perubatan Homeopathy Hasan


Kami sempat luangkan masa ke PKNS Bangi
Memang ada dalam plan utk hari Sabtu tu pun
Sebab nak bawak Baby Nayli berubat

Kami sampai kul 12.30 tgh hari
Dapat appointment kul 2.30 ptg
Adussss!
Memang bertapa dalam PKNS tu je la...
Siap lunch, jenjalan, solat suma kat situ jek
Memula cam nak singgah umah Aunty Wawa
Tapi Aunty Wawa ada hal plak

Untuk pengetahuan
Pusat Perubatan Homopati Hasan ni 
Memang selalu tak putus2 orang datang nak berubat
Yang datang berubat pun disebabkan macam2 penyakit
Pastu cara rawatan pun senang
Harga pun murah
Ubat pun manisssssss! (tak pahit! =P)
Tu sebab ramai giler yang datang sini
Cam kami ni ha, terpaksa amik sessi kedua utk hari itu, huhu!


Kalau kawan2 nak tau
Kami dulu pun berubat kat sini
Masa nak dapat kan Zakwan
(MamaZN tggu dekat 1thn kot, huhu!)
Alhamdulillah lepas 2 bulan ada rezkinya, syukur sangat2!
Memang ada dalam list perubatan Ustaz Hasan ni
Pada mereka2 yang ingin dapatkan zuriat
Susah nak dapat zuriat
Nak dapatkan ubat semasa mengandung 
Ubat selusuh
Ubat kuning baby
Ubat utk kanak2 yang demam tiba2 @ menanges tiba2
Memang sume ada la!

Tapi bukan la MamaZN cakap tmpt ni boleh ubati sume2 tu
At least kita berusaha, kan?
Selebihnya bergantung pada Allah SWT jua...

Pastu tengok jugak serasi atau tak dengan ubat nya
Cam kami 1 famili, Alhamdulillah sume pun serasi dgn ubat kat sini
Yang penting - jangan malas makan ubat!
Sebab ubat2 nya terdiri daripada butiran2 kecil yang kena makan ikut masa
Contoh :
Botol 1 - ubat dimakan setiap 1 jam
Botol 2 - ubat dimakan setiap 3jam
Botol 3 - ubat dimakan 1 hari 3 kali

So, kena pandai2 manage masa la
Kengkadang tu boleh terlupa...
Tu yang dah komplen kata ubat tu tak serasi
Padahal, dah lama tak makan ubat sbb lupa!



Perubahan waktu rawatan :
Isnin - Sabtu : 9pg - 6ptg
Jumaat & Ahad : Tutup (kecuali ada appointment)

Masa kat tmpt perubatan ni
MamaZN ada jumpa seorang rakan alam maya :D
Sebelum tu (Jumaat) memang dia ada kol dulu
Tapi tak sangka plak dapat jumpa kat tmpt kejadian, hehe
Ini perjumpaan kali kedua
1st time jumpa masa nak pi tgk Ombak Rindu ;)


Ini la orangnya yang sangat peramah itu : Sue-Syawal-Akob

Sue dah wat entry dulu dah, hihi
Malu jek! =P
MamaZN arini baru nak up entry ni, haha!
Ni entry Sue :
http://syawalsimpsons.blogspot.com/2012/07/syawal-di-hemopathy-hassan-bangi.html


Amboi kemain lagi Sue ni tau
Puji lebih2 plak ye, heeheh
Dah rase cam dilambung2 plak dah ni ha
Cam Mael Lambung, kikikiki! =p
Pastu sape yang senyum sampai ke telinga?
Bukan MamaZN, tp PapaZN! Haha, silalah percaya! =p

Mana de up byk citer...
Kalu kemalasan dah sampai tahap maksima
Memang terbiar gitu jek blog ni, hehe
 Citer pun citer poyo2 jek
Pasal bebudak ni jek pun ha..
Ngan sape lagi MamaZN nak citer, nak share
Ngan kawan2 la, hehe (ngkorang2 yg membaca)


Memang sempoi la Sue ngan Akob ni
Kalu Syawal sehat, mesti sama jek sempoinya cam mak pak die
Sembang cam dah kenal lama jek ;)
Yang lawaknya tu, bleh plak la Sue ngan PapaZN ber'karoot komedia'
Kalu lagi lama dok bersembang, memang gamat jadiknya! Haha!
Ksian Syawal sakit aritu, huhu!
Moga cepat baek ye Syawal!
Nanti kita jumpa2 lagi, bleh Syawal main ngan Abang Zack ;)


p/s:
MamaZN ni pemalu orangnye =P
Memang PapaZN yang lagi peramah dari MamaZN
Tu sbb bab2 menyembang MamaZN serahkan pada PapaZN jek, hihihii
MamaZN ni jadik tukang gelak jek, kehkehkeh =D



7 comments:

lia berkata...

he3 best blogging sbb boley kena ramai org kan....

;)

eT berkata...

jauh jumpa blogger kt bangi tu...huhu...
yg shah alam ni pon ntah bila nk jumpa...kekeke

eima berkata...

sue semua org die jumpa hebat tu ...
ai mmg penah jumpa papazn ...hihi tp nk gak jumpa mamazn tu .....

syawalsimpsons berkata...

ya betoi...nad mmg malu org nyer tau...suke mak tau...mak tak leh dah malu2 ni...kejap je 1,2min lepas amikk ko..terserlah semua...tp akob tu mmg muka serius..tp bab ken aorg mmg kasi sama dier....diam2 ubi berisi tu

Ardini Humaira berkata...

bestnye jumpa teman blog :)

Falsya berkata...

nak try jugak la nad....;)

kalau falsya jmp sue mesti nak berlawan2 ckp ngan die..hahahaha..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Kelebihan berblog besh dpt tambah kenalan & jumpa mmber blogger yg selama ni kenal alam maya jerk..

Mmg tau ttg homoepthi ni, dulu masa kecik2 ada gak abah k.eija bg kami mkn ubat homepathi tp dh besar ni masing2 g klinik jerk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...