05 Julai 2012

JJCM | Restoran Juvita Seafood, Banting

Aritu PapaZN ajak pi makan kat Banting
Sementara tol SKVE masih free lagi aritu
Tu yang pi terjah
(sekarang dah kene bayar daa, huhu!)

Kat area Kanchong Darat jek pun
Idak le sampai Morib @ Bagan Lalang ;)
Area sini memang banyak kedai2 makan
Plan asal nak makan ikan bakar
Tapi sampai2 jek, trus order lain, haha!
(tak tetap pendirian! =P)


Seperti biasa
Kedai yang dituju ialah Restoran Juvita Seafood

Kerang2 nya besar2! Best! :)
Pepahat pun ada

Ni plak area sotong & udang

Ketam pun ada

Ikan2 pun ada macam2 jenis
Tapi tak sempat nak snap2 plak, hihi
Dah tak sabo nak pilih2 seafood =P

Menu kami aritu :
Kerang bakar =P

Pepahat goreng cili

Dulu cukup jek kalu order 2 gelas
Sekarang tak bley!
Zakwan dah takmo kongsi, huhu!

Sotong goreng

Ni plak MamaZN punye, hikhikhik =)
Datang sini memang wajib order ini
Grilled black pepper chicken chop
Yummmy!!!

Ni Zakwan punya - Fish & chips
Kemain western anak beranak, haha! :)

Seafood tadi wat ratah2 jek, hehe
PapaZN jek makan ngan nasi goreng ;)

Harga, servis, rasa, sume boleh tahan la...

Nak try, bleh la tgk alamatnya ni

14 comments:

eima berkata...

dah mkn seafood ??
nayli tak alah ke ... alisha dulu penah mkn seafood teruk gak naik merah kat kelengkang die .....

lamanye tak mkn kerang sejak bersalin ... tp tak brani lagi eeven alisha pun dah kurang bf cuma memalam je takut jd cam ari tu

Gieyana berkata...

menariknyaa...pepahat, keas n ketam tue fevert nureen.:-)

MaMa CyDa berkata...

Ohhh ... sangat2 terliur ... slurppp ^_^

mama tisya berkata...

yum22 tgk menu makanan.....

MRS. K berkata...

tak penah makan pepahat tu

Ardini Humaira berkata...

kerang bakar.. sobss.. ngidam.. hopefully iftar nanti dapat pekena lah... :)

mama_umar_maryam berkata...

sumer sedap! besor2 puas makan!

MamaYatie berkata...

waahh..makan besar ni...bila ntah kita org nak gi..macam tak sempat jer sblm pose huhu..

Nad, hari ni baru akak tahu benda alah tu namanya pepahat..selalu duk makan steamboat jumpa,tp tak tau nama apa..main belasah jer hehe

Sue-Rya Qistina berkata...

terus rasa lapar bila tgk n3 ni..heheheehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Sedap sumenya menu ni nad..terliur menengoknye..

dh la ari ni k.eija puasa..huhu

Bionic women berkata...

x reti makan pepahat..huhuhu..
sedapnya tengok chicken chop tu

Lily@MamaZaraZareef berkata...

pegi kedai seafood tp order western eh..ehehehehe..btw, tk pernah try lagi makan seafood kat banting..lenkali lehla cuba

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

jauhnya JJCR...tapi kalau best memang sanggup aje...

☻UsaGi NaNa☻ berkata...

sedap ye??? nanti nak g lah!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...