23 Julai 2012

IFTAR DAY 1 : Nasi Ayam Sempoi

Ni menu berbuka kami masa hari pertama puasa
Dah taktau nak masak apa
Datang idea buat nasi ayam jek
Senang sket
Lagipun, kan sblm tu kami dah penat jalan2 naik tren
Nak beli kat PARAM rasenya, tak kot
PapaZN je yg still nak pegi, nak cari kueh2 katanya...

Setelah kelentung kelentang
Jadik la NASI AYAM SEMPOI ni...
Resipi bleh klik sini 




PapaZN & Baby Nayli muka bengang jek, hehe
PapaZN sempat cakap :
Mama, lama lagi ke? Cepat la dah buke dah ni... =p


Alhamdulillah, ada rezkinya...


p/s:
Saje je letak gmbr makan petang2
At least bleh kasik idea kt kengkawan yg taktau nak berbuka apa arini
Hehe...


10 comments:

PUANSTOBERI berkata...

Nasi ayam. bes.bes.. nati2 buleh buat.. lama lagi ni..ada 27hari lagi. hihi. kalo buleh ari keja nak masak je, tp biler wiken, buka puasa kat luar. hihiw.
*smpai umah pun dkt kul 6, masak simple2 buleh la*

Falsya berkata...

sedapnyeeee naddd!!!!...

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Budak2 suka sgt ngan nasik ayam.
Akak lom berkesempatan nk buat nasik ayam lagik ramadhan ni. Mgkn akhir ramadhan tgklah kalo ada rezeki, hehe.
Skang buat nasik campur aje...lauk mcm hari2 biasa. Kalo masak kari...sahur leh panaskan balik, hehe. Cuma tambah lauk goreng aje...
Utk anak2 aje. Akak ngan somi tak makan nasik masa sahur. Makan oat aje...huhu..

AzuraFazil DIN berkata...

wahh terbaikkk ...

lama x wat nasi ayam ..

Myra Jay berkata...

Sedapnya... :)

Orked berkata...

kite pun hari ptama buat nasi ayam..bes juga mkn...

sedap nmpak ayam tue :)

mama tisya berkata...

akk aritu ahad nk wt nasi ayam gk tp hubby request nk ayam percik so xjd la wt nasi ayam

~aYu~ berkata...

ayam tu menarikkk... perhhh..

wan nurul hezrina berkata...

adehhhh terliurnya..dahlah lupa sahur takdi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Sedapnye Nad...
K.eija x pernah lagi try masak nasi ayam sndiri lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...