17 Julai 2012

DINOSAUR Mengaum! @ PUSAT SAINS NEGARA

Ari Sabtu pagi kami gi Pusat Sains Negara
Kat blog Bro Eyriqazz aritu


Bertolak dr umah kul 10
Tapi nak breakfast dulu
Jalan2 cari makan nak dekat setgh jam!
Sume kedai mamak boleh dikatakan full house
PapaZN ckp - Hari Mamak Sedunia kot! =P
Jumpa la 1 kedai Melayu
Makan je la apa yang ada - nak alas perut
Nape nak gi kedai mamak jugak? 
Sbb Zakwan nak makan megi goreng, huhu!

Dah isi perut, kul 11 gak baru bertolak ke PSN
Sampai sana dalam kul 11.45
Dah lepas amik tiket free
Baru la dpt jenjalan dgn tenang kt dalam tu, hihi ;)


Dah sampai! yeay!
  1 jek replika beso tu kat bawah
Dan ada 2 yg kecik (tak nmpk dlm gmbr)
Nak tgk byk kene masuk bilik pamerannya kat tingkat atas ;)


Taraaa...! Dah sampai!
Kat pintu masuk ;)


Sebelum masuk Zakwan dgr jek bunyi dinos ngaum2 trus takut!
Ahahaha! Apa daa... =P
Terus nak berdukung jek, hihihihhi


Ni saje MamaZN sakat Zakwan =P
Mulut T-rex tu nganga2
Saje MamaZN kasi dukung Zakwan tinggi2 biar kena kt mulut T-rex
Tu yang Zakwan nanges sakan! Haha!


Kat dalam ni sume dinos tu gerak2 (gerak setempat jek la =P)
Sambil2 ada bunyi2 ngauman


Baby Nayli jugak yg rileks jek, hehe

Masa kat merchandise store tu
Ada la sesi fotografi family dgn 1 dino
Kena byr RM10 pada sape2 yang nak bergambar


Kalu gambar cantek, kreatif & menarik perhatian
Kawan2 berpeluang utk menang tiket gi USS

Tapi tu la... 
MamaZN dah seronok ni
Rasa cam nak join
Sekali PapaZN tak mo la plak...
Huhuhu
Takkan nak gi sengsorang plak kan
Awal2 dah kene reject sbb tema utk famili =P


Apa2 pun TQ Bro Eyriqazz!
Sebab beri kami peluang utk tgk Pameran Dinosaurs Live secara percuma!
^__^


Komen : lagi best dr 2 thn lepas kot!
Tapi Zakwan tak berapa suka haiwan2 camni
Ada 1 part yang Zakwan suka kat PSN tu
Katne? Nanti MamaZN citer


Andaikata kawan2 nak pegi
Pameran masih berlangsung hingga 31 Julai 2012
Sabtu & Ahad pameran akan bermula jam 9pagi hingga 7ptg
Tapi tu la...
Dalam bulan pose la pulak kan
Tapi kalu larat, ape de hal! Pegi jek, hehe


p/s:
FM bapak mahal kot! 1 = RM9.90
Huhu! Nak beli pun pk 2-3 kali =]


10 comments:

syawalsimpsons berkata...

comel je muka anak beranak ni...

lia berkata...

muka Nayli ilek jer he3 comey bangetttt

Sue-Rya Qistina berkata...

huhuhuhu..nak pegi, tp x pegi2 lagi..acaner je ni..huhuhu

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

beshnye dapat tiket free..

k.eija teringin gak nak bawa anak2 g kesini, pernah request dekat mr papa ZaquanZiqry bawa kami kesini, tp xdpt response lg..huhu

ADEEYA berkata...

Bestnye! Heheheh tu mesti Zakwan ingat Trex betul hehehe ;)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

dari dulu ada hajat nk bwk zara n anak2 buah ke cni..tp smpai ke sudahhhhh..tk jugak pegi..huhuhu

Lily@MamaZaraZareef berkata...

dari dulu ada hajat nk bwk zara n anak2 buah ke cni..tp smpai ke sudahhhhh..tk jugak pegi..huhuhu

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

mahalnya FM dia, tak tergamak nak beli, shantek ke nad?

Eyriqazz berkata...

hik3..sama macam alisya..takut bila tengok dinosaur tu especially bila kuar bunyi n gerak2...

Ezna berkata...

Best tengok Dinosaur kan? kkdg seramm dinosaur jenjalan. Hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...