24 Julai 2012

Boleh Diharap :)

Sape lagi kalu bukan Zakwan ;)

Alhamdulillah
Kalu dimintak tolong
Boleh la diharap dah sket2
Walaupun kengkadang tu mulut dia 'banyak bunyik'

Mama : Zakwan, tolong buaikan Baby kejap.. Mama & Papa nak buka ni
Zakwan  : Mama & Papa ni asek buka, buka, buka jek!
(tapi tangan still buaikan baby, hehe)



MamaZN saje je pun sebenarnya
Saje biar Zakwan ada rasa tanggungjawab sket
Ye la, Zakwan kan Abang Zack...
Kalau Mama & Papa sebuk
Zakwan la yang kena tolong jaga adik

Buai tu buai letrik je pun, haha!
Zakwan takyah tolong pun takpe sebenarnya, hehe 
Saje je MamaZN nak tengok Zakwan nak tolong ke tidak
Tapi memang betul pun Zakwan tolong nampaknya tu ;)


Sampai satu masa
Lama sangat kot tunggu MamaZN & PapaZN makan
Pastu dia tengok Baby Nayli tak tido2 pun lagi
Zakwan sound Baby Nayli 
Baby, tido! Abang Zack kata tido, tido!

Ahahaaha! Tergelak dibuatnya!
Tapi kami tak gelak depan Zakwan
Takut nanti dia igt kita main2 suruh dia jaga Baby Nayli ;)

Lawak btul la Zakwan ni...^_^

15 comments:

Ardini Humaira berkata...

Alhamdulillah... bagus2.. kecik2 dah tolong ibu :)

syawalsimpsons berkata...

kikiki...zakwan siap boleh sound lagi...oooo....nayli guna buai letrik erk...adik syawal nnt pon...si abah dier dah sebok PK nak guna buai letrik gak..dah siap beli...sebab kata si abah dier tak mo kang mlm2 gaduh ja sape yang yang berenjut..adohai

MamaYatie berkata...

hahaa...tak boleh tahan dengar si abg sound si adik...anak sulong gitulah kekdah mama..tu blum kakak nurin lagi, siap membebel lagi kat adik2..hahaa

mamaRIFQY berkata...

wah rajin betul la abg zack!!

Salina@IbuAqil berkata...

Hihihihiihihihi
Lawak tul abg zack ni..
Bijak sggh dia..
Bleh diharap dah..

Mamamya berkata...

heheheee...bagus abg zack, x t'fikir plak dia yer buai tu blh gerak sndri..nampak sgt hati anak2 ni jujur n ikhlas kan...

Falsya berkata...

heheehe..sekali baby nayli kene sound daaaa..comel..buaian letrik lagi senang kan nad..anak2 buah falsya pakai tuh senang idup xyah nk berenjut..hehe..

eB berkata...

ha3.. dh pandai sound yer? comei ;p

ADEEYA berkata...

Hahahaha macam lah baby nayli faham Abg Zack dia sound apakan hehehe

ch@ berkata...

hahahaaa, comel btl. pasrah ye abg zack. esok2 abg zack besar join mama papa berbuka pula. kelakar dia membebel, dah ropa auni jugak. "tidur adik, tidur"

wan nurul hezrina berkata...

hahaha baby nayli silalah tido yer..cumilnya entry nie

Ya ALya berkata...

wah tak padan dgn kecik yer abg wan ni....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Bagusla Zakwan nak menolong tidokan adiknya, Zaquan ikut mood, tp skrg ni sejak dia dh ada sepupu twins dia tu, dgn sepupu dia tu bkn main rajin pulak dia nak enjutkan baby tu tido..kalau adik dia sndiri dia malas..

mamalieyna berkata...

hikhik..comel//boleh jgk diharap.. arif tu, suka betul buat bising, adik tidur lg menyanyi2 riang, tak ksi adik tido..aduyaii..dugaan betul..geram sesekali..huu~

ALoNa CintamaniszLite berkata...

amboih abg zakwan...dh tunjuk sifat keabangan dia, ye..hihi..

buai letrik tu kalo kita kacau maksudnya dia tgh berenjut tp kita pun sebok mengenjut cara manual tak rosak ke, nad??
sbb akak tgk anak sedara akak punya tu mcm tu lah...rosak dh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...