20 Julai 2012

BERTAPA Bawah Meja Pulak...

Adoiyai, adoiyai, adoiyai!
Nak gelak pun ada, nak geram pun ada, 
Nak marah pun ada, nak nanges pun ada!
Uwaaaa..!

Kita ni tengah la khusyuk wat mende lain
Tetibe sejuk la usus segala bagai ni
Tengok Baby Nayli takde!
Mula la tercari2
Sekali tgk, dia ada kat bawah meja!
Elok dok dendiam bawah tu

Baby Nayli ni jenis yang suke dok bawah kot
Ni bawah meja pulak! Adey...!


Merenung masa depan ke, merenung habuk kat tiang meja tu?
Huhu!


Ni 'angin' Abang Zack dah sampai la ni
Kita mintak tolong dia, dia pi landing baeeek punye atas Baby Nayli
Sabo je la!


MamaZN ni bukan apa
Riso la kalu terlepas pandang
Ntah2 bawah tu ada semut2 ke, ada habuk2 ke
Walaupun dah bersapu dan bermop
Kengkadang tu bleh plak berhabuk semula!

Tu yang MamaZN helah daya angkat la Baby Nayli
Bawak ke atas toto
Bertahan? Ye bertahan utk 5-10 minit jek
Pastu dia pi bergolek balik, dok bertapa bawah tu
Alalalalallaa...!!!!!
Penat mak ni nak! ;)


Tengok la tu! Hmmmm
Layan blues sengsorang...

p/s:
Salah satu aktiviti riadah aka exercise gak la ni utk MamaZN
Dari posisi MamaZN duduk, amik Baby Nayli
Pastu dukung, pastu letak atas toto
Pastu ulang balik, ulang balik, ulang balik...
Adoi, sampai bila!!!




11 comments:

ieyda berkata...

akak, suka tgk aksi baby nayli tu, setiap sudut dia terjah....ngan abg pun join..hiohihi

syawalsimpsons berkata...

sampai bila...sampai la nayli lotih..kiikikikiki...cumill ja...

Mummy Ayu berkata...

sayang..buat apa plak kat bawah meja tu..hari tu kat tangga..nie kat meja plak...

selamat berpuasa dear!!

lia berkata...

Nayli da pandai manjat x nad? sbb lia ingt dulu, kat adik bongsu kami pakat letak kusyen sofa keliling toto dia x bagi dia merayap ha3... tp once dia da pandai manjat kusyen tu, redha jer la ha3

eima berkata...

mungkin besh kot die dok bwh tu ... tmpt nayli suka dok lebihkan sikit ngelap nye ... hehehe

MamaYatie berkata...

tak leh duk walker lagi??
risau jugak ni, kang tolak2 kusi, kusi pulak terbalik atas dia...huhu

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ berkata...

sama peel ngan kyreen .. dah la pantang nampak habuk kecik2 kertas kecik pun dia pantang nampak kutib masuk mulut kalau merajuk pun cari bucu meja dok bawah tu ..kita yg risau takut luka

Imaan09 berkata...

hahaha..rasa nk gelak guling2 tgk gambar2 nayli ni.. rasanya dia senyap sbb xboleh g mana dah

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Hahaha..comel je..
masing² punye peel kan..
pandai bawa diri nayli ni rasanye..

Suhana Shahril berkata...

kiutnyerrr.......

mama rifQy berkata...

amboii..berehat bawah meja ye..bagus betoii...bergolek sana sini..asalkan x nangesss

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...