20 Julai 2012

Bercinta Betul Nak Lipat CD-CD Ni!


CD-CD ni bila dah bersusun cantek camni
Memang la terasa hepi, terasa puas hati
Sonok tgk macam2 kaler, macam2 corak
Kengkadang Abang Zack yang akan tentukan 
Baby Nayli pakai CD yang mana & yang mana 
Mama, arini Baby pakai CD yang merah jambu ek, pastu zirafah, pastu bla, bla, bla ;)

Owh, MamaZN beli yg murah2 punye je ye
Sekeping RM17-RM20
Tak mampu dong nak pakai yg RM30 ke atas (utk sekeping)
^_^


Bab bersidai paling MamaZN suka tgk
Lagi2 la bile cuaca panas terik btul! ;)


Kerja rumah paling MamaZN suka buat adalah melipat kain
Tapi bila bab nak melipat CD...
Hmmmm, bercinta! =p
Bukan banyak pun
Bukan susah pun
Tapi tu la... Bila dah penyakit 'M' tu kronik sangat 
Memang naseb la! Dengan baju2 lain skali la tak berlipat sama, haha! 


Ni baru utk 2 hari punya... Kalu 2 minggu? 2 bulan? 2 tahun?
Bertimbun! ;)
Untuk mempercepatkan kerja
Memang kena asing2kan camni la

Renyah nye bukan apa
Nak masukkan insert dalam pocketnya tu je
MamaZN jenis yang suke letak siap2 insert dalam pocket CD
So, takde la kelam kabut nanti di kemudian hari (masa nak guna)
Hehe...
Tapi bab ni la yang paling 'M', haha!


Kawan2 plak camne?
Kerja rumah mana yang paling kawan2 suka buat?




11 comments:

syawalsimpsons berkata...

sue paling suke lipat baju sambil duduk depan TV mata tgk TV...tangan bekerja..cantikla....nad...beli mmg murah tu...RM17-20...sue mmg dah berkobar ni..rasa macam tak sabar nak bersalin je...kikikiki..nak kasi pakai...tapi nad beli kat mana...mau beli jugak ni

~emmie marja~ berkata...

kite malas nak lipat baju... basuh baju je suke... ahaha..

lia berkata...

basuh, sidai & lipat baju... fav abes he3...

nad, design umah hang sejibik design umah lia, developer kita sama kan, LBS?

zh-ena berkata...

ena plg suka sapu sampah dan plg tak suka nak lipat baju..sidai baju rajin jea

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

cantik² koleksi CD Nayli..
cute jerk Abg Zakwan yg tentukan CD mana yg Nayli nak pakai..^_^..

k.eija pun suka melipat kain berbanding menggosok baju, gosok baju tu liat sikit..selalu buat last minute..hihi

Amieynna berkata...

saya suka lipat baju sambail tgk tv.. sgt tenang dan damai..

Gieyana berkata...

haizzz! Rsnya Kak G x mampu kot nak lipat2 cam Nad..tp leh jimat RM gak pkai CD nie kan..:-)

eima berkata...

aku suka lipat bj ..basuh suka sbb campak dlm mesin je ...hehehe

penah sekali aku biar bj 3 hari dlm mesin tak bersidai ..kikiki
kena basuh balik pastu letak softlan byk2 sbb masam .....

Sue-Rya Qistina berkata...

saya plg suka basuh pinggan, basuh bilik air dan memasak. mmg suka main2 air ni. tang lipat kain baju tu klau kain baru angkat dr ampaian mmg best la lipat. tp klau dh sejuk kain2 tu, cam malas pulak. hehehe

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

kena rajin nie...
jue baru nak try pakai kat baby...
taoi biasa bab2 baju hubby jue yang buat..harap2 dia rajin kalau tak memang jue kena buat le...

mama rifQy berkata...

basuh kain mmg suke..lipat mmg sgt MALASSSSSS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...