17 Julai 2012

Aiyok! Cemane Nak Keluar Tu?!!

Pandai masuk, pandai la kluar sendrik ye...
^___~
Sekarang ni MamaZN dah malas dah...

 Nak gi memane pegi la
Gi la explore umah yang sekangkang kera ni
Kang dah taktau nak pusing mana dah
Nanges jek panggil Mama, nnt Mama amik
Hehehheeh

Dia explore satu umah
Ngalahkan Abang Zack nya masa kecik2
Habes 1 umah die nak pegi
Paling dia suka....
Lepak bawah bangku tu

Takpun bawah tangga
Takpun bawah meja makan
Yang pasti, port2 yang bawahnye bleh di masuk la..!
Cam tepi sofa ke, tepi lemari ke... Dia tak suka
Mesti nak masuk celah2 yang bleh dimasuk tu jugak
Hmmmm

Pastu dok la bertapa bawah tu
Selagi tak nanges, memang MamaZN biar jek
Tak larat dah nak angkat2 banyak kali
Baby Nayli nanges karang, baru MamaZN amik, haha!
Kalu tak...
Memang lepas angkat tu, dia akan ke sana jugak
Baik bior je, kikikikiki =P


14 comments:

syawalsimpsons berkata...

kalo nanges G balik..camno..mmm...kikikiki

Bitt (doubleIS) berkata...

hahahhaa betul tu yuuu...biar derang enjoy kejap :)

lia berkata...

suka tgk Nayli wat muka x bersalah tu he3 chumelll

ch@ berkata...

hahaaa, janji rmh bersih kakNad. slagi tak nangis, slagi tak bahaya, lepaskan aja. adli suka bawah meja makan, tersekat dgn kerusi mmg bising gila mulut dia. now dah berdiri, bergerak satu kerusi ke kerusi, sehari mmg berhelai-helai tukar baju mcm orang kerja bengkel.

PUANSTOBERI berkata...

ni maknya kena rajin la ngemop bawah tu yer.. kalo tak baby nayli tulung mop kan. huhu :P

Cute Mum berkata...

HEHE..kelakarlah nayli..
kalo dania suka main kat almari pembahagi antara ruang tamu n dapur..
tah apa yang seronok tah..
time adiknya nanti kat mana agaknyalah..

ADEEYA berkata...

Mak aihh sampai kebawah tu dia explore hihihi

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Mcm2 peel anak2 ni kan,
rasanye anak no 2 mmg lagi advance kot, iyelah setiap anak ni ada ragamnye sendiri..

Mcm anak k.eija, Zaquan jenis kuat menangis tp dlm masa yg sama ganas, tp xde la lasak, Ziqry pulak pandai bawa diri sendiri tp cukuplah lasak..kalau duk dlm kereta x pernah nye diam..abgnye dulu duk elok jerk diam.

Ardini Humaira berkata...

haaa kan... hehehe... kua cepat

Falsya berkata...

hahahaha..comel je baby nayli nie tau..tau2 dh ade kat bwh kusi dh..hahaa..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

hahaha..leh plak di saje2 nak lepak situ yek..omelllL!!!

eima berkata...

make sure tak semut je bwh tu ... karang abis kulit mulus nayli ... hehehe

seb baik alisha jenis behave sikit .... tak pandai lagi nk dok bwh2...suka panjat2 je

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

ha ha ha so cute la baby nayli ni, mana2 pun sampai, kalo dah pandai jalan nanti harus makin panjang lah langkahnya

Zue AnnaLeeya berkata...

haihhhhh.... blh tahan lasak nayli ni erk...
xpe nayli, jap agi zalea plak ganti.... hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...