10 Jun 2012

TRIFFLE Truffle Traffle ^_~

Ada sebarang komen? haha!
MERAHYA Mak Ngah!
Ahaahah!
Kes tersilap beli jelly brand Nona tu
Nak cari strawberry (warna soft sket)
Tercapai raspberry le pulak!
Memang tak tercapai dek akal! =p

Dah lama giler tak buat
Lepas bersalinkan Baby Nayli, baru sekali jek buat
Dan ini kali ke-2 la
Kali ke-2 jugak utk 2012, kekekeekeek...


Dapat 2 bekas jek =p
Bekas besar n kecik
Sape la dapat yang kecik tu, heheheeh


Nyampah btul rasenya!
Asek cari buah strawberry semedang takde!
Kat Mydin USJ takde, kat Giant Putra Heights takde
Last2, amik je buah2 cocktail dalam tin tu dengan buah kiwi
Jadik la...


Terliur plak dibuatnya!
Nak2 plak makan time sejuk2 dalam cuaca yang panas2 ni
Pergh, memang mabeles!

Kiwi ada lebih
Ingat nak buat hiasan utk buat kek coklat plak
Aih, mood memasak suda mari...! =p


Kawan2 nak? ^_~


20 comments:

Myra Jay berkata...

Sedap tuh :) Terliur gak..

mama_umar_maryam berkata...

waaa feveret zt tu triffle !!! pandai nad, zt blm try lagi skill nih ;p

mamalieyna berkata...

sedapnye..... kalau buat majlis makan2 kt umah sesuai ni kan sbg pencuci mulut, terliur tetamu dibuatnya.hee..

k.eina mood memasak biasa2 aje, bab nak menerai resepi2 baru lg langsung takde..huu~

camno ni, anak dh dua..hehe~

ADEEYA berkata...

Nak nak. Meh la bagi adeeya sikitt hehehe

Pn. Sheila@CC berkata...

wahhh... sedapnyer... sy pun suka truffle ni...

PUANSTOBERI berkata...

akak failed btul wat triffle ni. da 2x buat tak jadi..tatau pasal.. huhu

Nur-nba berkata...

Sedapnya... Best kalau dapat dimakan waktu sejuk.. :)

amiey lee berkata...

Bestttt nye...kta ni masih takde mood nak membaking heeee

CaDLyNN berkata...

eh...kite pon buat puding triffle ni gak harini..tp rupe die huduh..hahahahahahahahaha...nasib rasenye ok :)

mama tisya berkata...

uiks masterchef sifu...sbr je la..ok guna raspberry...dapnye...lama tk buat..cuaca panas dpt mkn sejuk222 mmg nyaman

eima berkata...

klu aku ckp nak ... boleh hantar ke ... hehehe

wahhh nk blajar buat la tp risau tak de org nk mkn .....

Sidratul Muntaha berkata...

ko thu nad
aku semedang nak buat snikers cheesecake asyik tak jadi2 jer..
aih..
penuh sgt aktiviti!!

Delimasari berkata...

mengancam - sejuk tekak bla masuk traffle ni

Nana berkata...

Kita ni skang, ,g xde masa nak masak2
Tunggu jadik,house wife nnt nak buat semenye hahah

lieyalatif berkata...

terliur ni....dah le decoration susun atur buah kiwinye cantik2 ...mmg membangkit napsu hah heheheeheh.....terbayang2 dpt mkn sejuk2 kuar dari esbok....fuh...layaaaaaannn....

@lfidah @dim berkata...

sedapnya...resepi tak ada ke?:D

eB berkata...

resepinyer? :)

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah sedapnya, kita pun dok cari buah strawberry, kat tesco pun tak de jual...nak gak try wat...

tiefazatie berkata...

adui la..sedap tue kan2..

Masya berkata...

TERLIUR DIBUATNYA.. SUKE MAKAN.. SUKE BUAT.. DAH LAME X BUAT... HUHUHUHUHU...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...