18 Jun 2012

Singgah Mencari RAJA...


Kalu dah PapaZN yang jadik leader time konvoi
Jangan harap la dapat lalu hi-way, hehehe
PapaZN suka lalu jalan dalam
Luaskan pemandangan =p

Ni citer on da way balik dr PD aritu
TIme pegi dah memang perasan dah
Banyak yang jual buah2 an tepi2 jalan
Yang paling penting ada DURIAN!
Lalu jek pun dah dapat bau, ahahhaha! Kronik dah ni =p
Tu yang time balik adik ipar MamaZN - Uncle Najjib
Ajak tapau bawak balik
Naseb baek la ada geng ;)
Hantu2 durian ni - MamaZN, PapaZN, Uncle Najjib
Yang lain2 cam bese2 jek
Aunty Wawa paling rugi - sbb tak suke durian!
Zakwan pun sama - busuk katanya (ceh! =p)

Lokasi area mana tak pasti plak MamaZN

Time mula2 sampai takde sape pun lagi
Bila dah kami sampai
Baru la ada 2-3 kereta pun berenti kat kedai yang kami singgah ni


Durian sekilo - RM5
Manggis sekilo - RM12
Rambutan plak sekilo - RM6

Tu dia...!
Uncle Najjib siap bawak mangkuk tingkat tu! =p


PapaZN plak bawak rambutan & manggis

Sedap btul dapat makan manggis
Time peknen kan Baby Nayli aritu
Tak dpt cari manggis
Sebab belum musim
Tu yang masa Baby Nayli umo 3-4bulan asek 'ngesces' (meleleh air liur) jek
Abes gugur rambut mak!!


p/s:
PapaZN buat lawak
'sedapnya buah mempelam remaja ni'
Jenuh MamaZN pk, apa la Papa ni buang tebiat...
Sekali dok dendiam pk tu baru la dpt tangkap, ahahahaahah! =D
Rupa2nya mangosteen = mempelam remaja
Mengarut btul PapaZN ni!



9 comments:

Deq's Qienz berkata...

diyan..ermm sedapnya..tapi xbley mkn byk² panas,,kang demam plak..maklumla cuaca skrg xmenentu..

Nigina berkata...

aduhh terus rasa nak makan buah huwaaa hehehehhe

syawalsimpsons berkata...

kakakakka.....doh pk 2, 3X gak....

MrS. F!zA berkata...

duyan dh dpt..nk cri manggis lah plk esok kt pasar tani..hrp sempat lg ni..hehe

Cinta Misteri berkata...

On d way CiM balik kg. pun spanjg2 jln org jual lulian. Ada tu 3 bj pun diorg display gk, boleh plakk duk pns2 nk jual stakt 3bj tu. Hehe

lia berkata...

baru lepas hajat mkn durian puas2 jumaat mlm sabtu hari tu.. legaaaa ha3

*∽ IZAN ∽* berkata...

owhh sedap2 nya durian & rambutann!!!
mempelam remaha! ahahahaha.. sabor je laa.. pestime mak dengar ekekkeek

eima berkata...

otak papazn geliga .. hahaha

keta korg penyumbang rezeki kat gerai tu ..hehehe

ALoNa CintamaniszLite berkata...

untong sesape dusun dorang berbuah duyan skang ni sebab duyan kurang menjadi...mahai ler kat pasaran..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...